jeudi 12 mars 2015

(PS4) Helldivers

HELLDIVERS











4 pelaajan moninpeli, ylhäältä kuvattua räiskintää halpispelin muodossa.

Todella maukasta settiä tämä. Ehkä jopa parasta moninpeliä itselleni aikoihin.



Pelin ideaa on suht hankala selittää lyhyesti, mutta yritetään:

Pelissä on yksi iso kartta, kai jokin galaksi. Siellä useita eri planeettoja, viidakkoa, lunta ja aavikkoa. Eri tehtäviä näissä, eri vaikeustasoilla.

- Kaikkien pelaajien omat voitot vievät "ihmiskuntaa eteenpäin" galaksin valloittamisessa, ja tappiot taas aiheuttavat sen että viholliset etenevät kartalla.

- Joskus tulee tilanteita että X- suunnassa galaksia tekoäly on lähestymässä Maata, jolloin kaikkien pelaajien kannattaa suunnata tekemään tehtäviä kys. alueelle jotta saadaan tätä taas ihmisten haltuun. Näistä saa usein extra-palkkiota tehtävien läpäisystä.

- Koko sota kestää joitakin viikkoja. Se aika pitäisi pitää vihulaiset pois Maasta. En tiedä voiko sotaa lopettaa aiemmin jotenkin, tai mitä tapahtuu jos hävitään. Tilannetta voi seurata reaaliajassa pelin kartalla. Pelaajien kuolemat/ammutut luodit/vahingossa tapetut kaverit ja ties mitä muuta näkee statseista.



Muutamia eri vihollislajeja. Näillä on vielä 10-15(?) erilaista yksikköä pienestä isoon vihulaiseen.

Pakotettu friendly fire tuo hyvää vaihtelua tähän. Et voi heittää kranaatteja, ampua singolla tai tehdä mitään katsomatta ensin onko kaverit tiellä. Tilaat ammusboksin droppina ja jos kaveri on alla, siihenkin kuolee. Tilaat rakettikeskityksen vihuille, kaveri on seassa, sinne kuolee.

Lataat aseen, lipas ja siinä olevat ammukset katoavat. Eli ei voi ladata asetta joka välissä parin laukauksen jälkeen. Ammuksia voi tilata lisää pienellä viiveellä, cooldown joitakin minuutteja.

Lumi ja vesi hidastavat pelaajia, se tunne kun ötökkälaumat juoksevat perässä, koko tiimi kahlaa vedessä ja räiskii valojuovilla usvaisessa suossa vihollisia lasertähtäimet heiluen, aivittu hunajan määrää.



Todella laajasti eri vaikeudella valittavia tehtäviä. Jokaiseen tehtävään valitaan varusteet ja aseet, mitä vaikeammaksi tehtävä menee, sitä enemmän tiimityöllä ja varusteilla on väliä.

Isot örkit vaatii armorin läpäisevää ammusta ja räjähteitä. Jos vastassa on tulitaistelua eikä aseettomia örkkejä, syytä ottaa paksumpaa luotiliiviä joka taas on muista varusteista pois.

Aseita laidasta laitaan, haulikot, rynnäkkökiväärit ja sniput. Varusteisiin lasertähtäintä, paksumpaa armoria, eri kranaatteja ja muuta. Valittavana erilaisia ilmaiskuja, ase/ammusdroppeja, automaattitykkejä.



Jokaisessa pelissä tulee mieleen Destinyn raidit, kun jokainen räiskii bossia hengiltä, ja saadaan se tapettua juuri ja juuri. Tässä kun odotat kyytiä pari minuuttia pois planeetan pinnalta, samalla kun joka suunnasta puskee vihollisaaltoa toisensa perään. Kaikki räiskii joka puolelle, tilaa droppeina ammuksia ja kertakäyttösinkoja, joku ryömii verta vuotaen vihua karkuun. 10sek aikaa kuljetuksen saapumiseen ja olet yksin elossa, heität viimeiset kranaatit, ammut viimeiset luodit ja puolikuolleena konttaat aluksen kyytiin. 5/5 setit.



Jotain 15e storessa, ostakaa saatana.



___



EDIT:



Peliä voi pelata yksin, joka on myös viihdyttävää. Mutta en näe tässä järkeä, peliseuraa löytää 247. Servulistassa vaikeus, mappi, pelaajamäärä ja siihen joiniminen tapahtuu hetkessä. Mihinkään lagiin en ole vielä törmännyt, missään servulla pelattuna.

Jengi vetää aika hyvin yhteen tuolla, herättää kuolleista, revivee jos puolikuollut, jakaa ammuksia, tilaa kertakäyttösinkoja muille tiimiläisille jne.



Nuo vaikeimmat tehtävät vaatii vaan IMO jo keskustelua varusteista ja taktiikasta, siksi ihan kiva jos täältä peliseuraa saisi.

Onhan tubessa noistakin jotain soolovideoita mutta ei kinosta.





(PS4) Helldivers

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire