dimanche 8 mars 2015

Salibandy ja luja kuntosaliharjoittelu?

Olen treenannut salilla useamman vuoden ja oikeastaan ei enää ole ollut tavotteita vaan olen treenannut, koska nautin siitä suuresti.



Nyt olisin kiinnostunut oikeanlaisesta treenistä, jossa saa vetää loppuun, jotta tulee hyvä olo (purkaa energiaa rautoihin) ja, joka samalla tukisi salibandyharjottelua.



En pelaa korkealla tasolla salibandya, mutta minulla on tavotteita sen suhteen. Haluaisin myös kuntosalitreenini tukevan tätä.

Ongelmanani on salibandyn kannalta ollut, että juoksen liian lujaa pelitilanteisiin nähden. Kyseessä on kuitenkin joukkuepallopeli, ei maraton.

Nautin niin paljon juoksemisesta sekä siitä kuinka läkähdyn ja painan sata lasissa viimeiseen asti, tämähän ei kuitenkaan sovi lajiin, vaan vaikka nopeilla ketterillä jaloilla tekee paljon, on se vain osa salibandya.

Tämä oli hieman aiheesta poiketen, mutta halusin teidän käsittävän kokonaiskuvan.



Back to the main point:

Eli haluaisin purkaa energiaa ja saada treenatun olon salilta, mutta onko se mahdollista, että treeni tukisi salibandya samalla?

Käsittääkseni tärkeää olisi, että salibandytreeneissä olisi levännyt olo, joten mikään bodaustyylinen harjoittelu ei ilmeisesti sovi ainakaan treenien lähiaikoina (päivää ennen/samana päivänä?).

Käsittääkseni nopeat terävät kevyillä painoilla tehdyt isot liikkeet ovat hyväksi.



Tällä hetkellä treenaan oikeastaan salilla miten lystään, kunhan on hyvä boogie ja hyvä olo tulee kroppaan/mieleen.

Koitin treenata ns. urheilijan tavoin yhden viikon ja katsoa vaikutuksia salibandyn suhteen. Toki kyseessä oli vain viikon kokeilu, mutta vaikutus salibandyyn oli päinvastainen.

Luultavasti siksi, että, koska en tykittänyt itseäni piippuun puntilla ei mieleni ollut niin virkeä, koska tuntuma kroppaani oli "löysempi".

Salin ja salibandyn ohella käyn lenkeillä, jotka ovat 10km tasaisia juoksuja. Lukemani mukaan salibandyyn sopivat intervallit, mutta tämä 10km lenkki on aina sopinut itselleni, koska nautin lenkkeilystä myös kovin.



Salibandyssa eniten kehitystä kaipaa kaikki muu kuin kuntoni - eli pelitaidot ja -luku eikä välttämättä punttiohjelmalla niinkään väliä ole (paitsi, jos se huonontaa peliäni?), koska olen kunnossa, mutta ehkä haluan olla tässä optimaalinen kaiken treenini suhteen, mutta kysymys onkin, että onko se mahdollista? ...



Eli treenata salilla ja lenkkipolulla lujaa (saada treenaamisen jälkinen euforia), tukien salibandya kuitenkin?





Salibandy ja luja kuntosaliharjoittelu?

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire