lundi 30 octobre 2017

Lopullinen hoito akneen

Pitkällisen aikomisen jälkeen ajattelin vihdoin kirjoittaa tämän. Aloitan täältä pakkotoistosta, koska akne tuntuu olevan erityisesti yleinen vaiva kehonrakennus ja urheilupiireissä. Pidän tekstin lyhyenä ja esitän omat mielipiteeni faktoina, jos aihe herättää kiinnostusta ja keskustelua tarkentelen myöhemmin.

Olen itse kärsinyt kohtalaisen pahasta aknesta 13 vuotiaasta lähtien. Tauti ei osoittanut mitään lievenemisen merkkejä vaikka ikää oli pitkästi yli 20. Sen sijaan alkoi ilmaantua muita oireita, jotka kannustivat ottamaan ohjat omiin käsiini. Tässä vaiheessa lukemattomien roa kuurien johdosta silmäni olivat jo pilalla ja hiukset harventuneet kummasti. Olin kokeillut lukemattomia erillaisia ruokaohjeita ja muita hoitokeinoja joita löysin kahlatessani läpi valtavaa määrää keskuteluita foorumeilla.

Ensimmäisen kerran havaitsin mainittavaa muutosta parempaan suuntaan, kun karppausbuumin aikaan höyrähdin mukaan. Ongelmat edelleen kuitenkin pysyttelivät näkyvissä ja tuntuivat pahenevat aina kun lisäsin treeni intensiteettiä. Lopulta aloin taas olemaan umpikujassa, koska kamppailu urheilussa suorituskykyongelmat painoivat päälle. Mitä enemmän treenasin sen raskaampi olo oli ja kehitys oli negatiivista. Huomasin myös, että treeneissä saadut haavat ja nirhaumat eivät parantuneet millään vaan tulehtuivat ja olivat arpena vielä kuukausienkin päästä.

Aloin epäillä diabetesta ja verensokerimittarin hankittuani huomasin, että syötyäni isoja annoksia hiilareita sokeripiikit nousivat 8-10 mmol tasoille. Diabetes oli kyllä jos siis lääkäreiden toimesta poissuljettu aiempien epäilyiden takia. Treeni intensiteetin noustessa tottakai lisäsin "hyvien" hiilareiden määrää rajusti, mutta kuitenkin viljoja pääasiassa. Lopetin urheilun lähes täysin ja aloin keskittymään ruokavalioni tutkimiseen. Lopulta olin tilanteessa jossa ruokavalioni oli yksinkertaistettu äärimmilleen poissulkeakseni eri aineita. Käytännössä söin kananmunia, pekonia ja rasvaa sekä 100-150g vehnäproteiinia pirtelönä päivässä. Ongelmat pahenivat rajusti ja iho oli kuin mätänevä ruumis.

Lopputulokseni siis oli, että käyttämäni proteeinijauho sisälsi vehnäproteiinia.. täynnä gluteiinia siis. Oma ajatusvirheeni siis aina oli ollut että proteeinipirtelöt ovat jotenkin puhdasta proteiinia ja olivat aina olleet osana ruokavaliotani. Lopulta olen päätynyt ruokavalioon jossa energianlähteenä on kookosrasva/öljy, eläinrasva, oliiviöljy paremmuus järjestyksessä. Lisäksi kasviksia ja rajoitetusti proteiinia kalasta, kanasta ja vähemmän punaisesta lihasta. Hiilareita urheilun määrästä riippuen bataatista, riisistä, perunasta, marjoista yms.

Kaikki tämä tieto on olemassa netin syövereissä, mutta halusin jakaa lopputulokseni tänne, koska itse ongelmieni kanssa painiessa en oikeastaan mistään löytänyt henkilöiden neuvoja jotka olivat ongelmaansa ratkaisun löytäneet. Akne hoidetaan siis syömällä rasvaa eikä välttämällä juustoa ja suklaata.

Jokainen joka tämän luettuaan haluaa kokeilla lopettaa vehnäproteiinisheikit ja kokeilla akneensa ruokavaliomuutosta voi ottaa yvllä yhteyttä, koska itsekkin kaipaisin lisää pohjaa väitökselle.

Let's block ads! (Why?)



Lopullinen hoito akneen

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire