mercredi 11 octobre 2017

Pakkotoiston Sijoituskeskustelu - osakkeet, rahastot, säästäminen

Kun puhutaan pienistä kuukausisummista, niin lähtisin kyllä ensisijaisesti tutkimaan, mitä vaihtoehtoja oma pankki tarjoaa sijoittamiseen. Ainakin kaikilla isoimmilla pankeilla on erilaisia säästösopimusvaihtoehtoja, joissa voi siirtää joka kuukausi haluamansa summan esimerkiksi vapaavalintaiseen sijoitusrahastoon.

En yrittäisi väkisin hifistellä ja tutkia, mistä nyt voisi saa 0,2 prosenttiyksikköä pienemmän vuotuisen hallinnointipalkkion 0,3 pros. pienemmällä volatiliteetillä ja 0,2 paremmalla riskikorjatulla tuotolla, vaan hoitaisin kaikki raha-asiat suosiolla saman talon kautta, varsinkin kun keskittämällä saa etuja.

Lisäksi, kun puhutaan pitkän ajan sijoittamsesta, on varmaan fiksuinta sijoittaa normaaleihin indeksisidonnaisiin osakerahastoihin, joiden tuotot elävät markkinoiden mukaan eikä eri rahastoyhtiöiden välillä muodostu (ainakaan pitkällä aikavälillä) merkittäviä eroja.

Itse olen nyt sijoittanut kaiken erilaisiin rahastoihin nordeassa (sieltä kun on myös asuntolaina yms.), ja ainakin avainasiakkaana merkintä- ja hallinnointipalkkiot ovat jopa ulkomaille sijoittavissa rahastoissa luokkaa 0,5 - 1 pros. Solosta näkee kätevästi, miten salkku kehittyy ja voi ostella ja myydä helposti samalla, kun maksaa laskuja. Muilla pankeilla sekä hinnat että palvelut ovat varmasti samaa tasoa.

Jos kuitenkin haluat tutkia eri rahastoja tarkemmin, niin sijoitustutkimus.fi ja sieltä rahastoraportti antaa kattavan vertailun kaikista suomalaisista rahastoista tunnuslukuineen.

Let's block ads! (Why?)



Pakkotoiston Sijoituskeskustelu - osakkeet, rahastot, säästäminen

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire