vendredi 13 juillet 2018

Suomivapari nousuun

Kaikki me varmasti haluamme otsikon mukaisen asian tapahtuvan? Miten se tehdään? Mitä se vaatii ja keneltä? Voinko tehdä jotain, jos voin, niin mitä? Miksi tekisin asian eteen jotain?

Seuraavassa on listattuna tiettyjä itsestäänselvyyksiä, mitä meistä jokainen voi tehdä, että saamme Suomesta vapaaottelun mahtimaan Euroopassa, ja miksei vaikkapa koko maailmassa.

1. Käy tapahtumissa!

Tätä asiaa on jankattu koko maailman sivu. Miksi? Koska se on perhanan tärkeää! Osallistumalla tapahtumiin rahoitat niiden järjestämistä. Mitä enemmän järjestäjille jää rahaa seuraavaa tapahtumaa varten, sen laadukkaampi siitä tulee, sen enemmän se kiinnostaa niin Suomessa, kuin maailmallakin, ja sitä enemmän sinne tulee ihmisiä. Ei voida vaatia järjestäjiltä, että he laittavat tolkuttomasti omaa rahaa kiinni tapahtumaan, johon joku ehkä saattaa tulla, ellei satu olemaan muuta tekemistä. Käykää ihmiset tapahtumissa! Laadukkaita tapahtumia on harva se viikonloppu, ja ne liput eivät oikeasti ole niin kalliita. Kysymys on valinnoista. Jos et pääse paikan päälle, ja tapahtumasta lähetetään striimi, hanki se. Esimerkiksi viime viikonlopun Careliasta lähetetty striimi maksoi sen 8€. Tuopposen, pizzan, lounasruoan tms. hinta. Ostakaa ja mainostakaa! Tuo kaveri mukaan, osta liput lahjaksi, ehdota työpaikan illanvietoksi vapaaottelutapahtumaa! Mitä vain. Kaikki keksivät kyllä jotain.

2. Harrasta vapaaottelua

Mene alkeiskurssille. Jos olet jo käynyt ja harrastus on jäänyt, aloita se uudelleen. Jos seurat saavat harrastajia, ne saavat rahaa, voivat panostaa harjoittelutiloihin ja -välineisiin, järjestää leirejä ja seminaareja jne. Osallistu seminaareihin. Suomessa käy Euroopan huippuja, toisinaan jopa maailman huippuja pitämässä seminaareja. Mene sinne! Vaikka et olisi kilpailija, opit uutta, kehityt, saat kokemuksia ja sitä kautta motivaatio hommaan kasvaa.

Ota matsi. Tietenkään kaikki eivät ole kilpailijoita, tai sillä mielellä varustettu. Oletko kokeillut? Vapaaottelukehään nouseminen on yksi hienoimpia kokemuksia, mitä tavalliselle ihmiselle on tarjolla. Kokeile! Amatöörikisoja järjestetään usein, ja kynnys on kohtalaisen pieni osallistua.

Osta seurasi tuotteita. Seurasi salilla mahdollisesti myydään t-paitoja, verkkareita, palkkareita... Oli se mitä hyvänsä, osta niitä. Jos kannatuksen vuoksi ostat vaikka t-paidan, niin se tuskin kovin suurta lovea budjettiisi tekee. Jos käytät palkkareita, osta ne saliltasi. Ne saattavat olla hieman kalliimpia kuin muualla, mutta sillä tavalla tuet salisi toimintaa, ja näin omia harrastuspuitteitasi.

3. Osallistu.

Seurasi mahdollisesti järjestää talkoita, tai osallistuvat tapahtumien järjestämiseen. Kysy seurasi puuhamiehiltä voitko tehdä jotain. Jos juuri sillä hetkellä mitään ei ole, he varmasti muistavat sinut! Oletko harrastanut jo sen verran kauan, että pystyt vetämään treenejä? Vedä alkeiskurssia, junnuryhmää tms. Kysy vetäjiltä ja puuhamiehiltä. Onko sinulla kontakteja kaupunkisi yritysmaailmaan tai päättäjiin? Kysy yrityksiä sponssaamaan ottelijoita tai tapahtumia. Kerro toiminnastanne esimerkiksi liikuntalautakunnalle. Kaupungeissa ilmestyy paikallislehtiä ilmaisjakeluna. Kirjoita juttu sellaiseen, monien lehtien julkaisukynnys on olematon, joten ennen pitkää taatusti juttu seurastanne päätyy lehteen.

- Hanki Fightpass. UFC:n päässä ei olla tyhmiä. Jos he näkevät, että jostain Suomi nimisestä maasta tilataan paljon heidän tarjoamaa tuotetta, he kyllä pistävät sen merkille.

- Tykkää ottelijoista ja tapahtumista facebookissa. Seuraa twitterissä. Katso videoita youtubessa. Sosiaalisessa mediassa numerot ratkaisevat.

- Tilaa Fightsport. Olemme etuoikeutetussa asemassa siinä, että meille tarjotaan laadukasta lajijournalismia. Tukekaamme sitä edelleen niin, että lehti kehittyy ja voi hyvin.

Mitä tahansa teetkin, on se aina eteenpäin. Raha valitettavasti puhuu monessa asiassa, niin myös vapaaottelussa. Jos hommassa liikkuu raha, sitä useampaa ihmistä touhu kiinnostaa. Näin se vain menee.

Niin ja vielä se, että miksi näin tulisi tehdä? Tuntuiko hyvältä kun Tomppa voitti Walel Watsonin, tai Yahyan? Miltä tuntui kun Eggink taputti Kankaanpään kuristukseen ja voitti tittelin? Aika hyvältä. Minä halun jatkossakin vastaavia historiallisia urheiluhetkiä, ja pyrin ainakin omalta osaltani siihen, että niitä voisi tulla lisää. Kummoinen ottelija en ole, mutta puuhamiehenä ja kuluttajana voin suunnata toimintaani Suomalaista vapaaottelua edistävään suuntaan.

Pahoittelut sekavasta tekstistä. Lisäideoita, kommentteja ja haukkuja otetaan vastaan.

Let's block ads! (Why?)



Suomivapari nousuun

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire