lundi 12 février 2018

Android - puhelimet ja softat

Tehdääs nyt Herollekin oma ketju, kun ei näytä vielä sellaista olevan.

[​IMG]

Onko joku jo hankkinut kyseisen puhelimen? Itse sain eilen omani Expansys.fi:stä. Nopea toimitus tuolla, kun perjantaina n. klo 16 vasta tilasinkin. Verkkokauppaan pitäisi olla myös tulossa ja Saunalahdellekin kytkypuhelimena. Ostin ruskean version puhelimesta (tuo näytön ympärillä oleva alue ruskea, muuten musta), kun tuo koko valkoinen näytti kuvissa vähän lelun näköiseltä. Tiedä sitten onko livenä samanlainen, mutta tämä ruskea on ainakin ihan hienon näköinen.

Muutaman päivän testauksen jälkeen näyttää lupaavalta tämä Hero. Tuo muokattava Home-screen on ainakin todella fiksu. Puhelimessa siis 7 ruutua mitkä voi muokata haluamakseen.

Tässä nyt jotain listaa hyvistä ja huonoista puolista:

Home-screen(it):
+ Helppo tehdä puhelimesta omanlainen. Mahdollisuus myös tehdä useita eri versioita (esim. työ ja vapaa-ajalle omansa)
+ HTC:n tekemät widgetit. Mm. mail, kello ja sää widgetit todella hienoja

Android:
+ Nopea/selkeä käyttää (aina nokialaisia käyttäneelle tuo taitaa olla itsestäänselvyys :D)

Kalenterin/mailin/facebookin/yms. synkronointi:
+ Kysyi jo käynnistäessä googlen tunnuksia, jolloin mailien/kalenterien/kontaktien synkronointi kävi todella helposti. Se tietty helpotti, että sekä firman että oma posti on googlella. Voi kyllä määrittää myös muun palvelimen osoitteet.
+ Kysyi alussa myös facebookin tunnuksia, jolloin osoitekirjassa olevat nimet pystyy linkkaamaan facebook kavereihin. Nyt osoitekirjan kautta näkee facebookin tilapäivitykset/lisätyt kuvat/muut turhuudet. Haki osoitekirjaan facebookista myös käyttäjien kuvat. Ihan hyvä ominaisuus , vaikken facebookkia ole niin käyttänytkään.
+ Kalenterissa näkyy aina lisättäessä kunkin päivän sää :)
- Ei jostain syystä poista nettikalenterista merkintöjä, jos ne puhelimesta poistaa. Näyttää olevan ongelma muillakin.

Kosketusnäppäimistö:
+ Vähän epäilin onnistuuko kirjoittaminen ollenkaan kosketusnäppäimistön kanssa, mutta yllättävän helpolla sen oppi. Pidemmissä teksteissä fyysinen näppis on tietty nopeampi.
+ Kolme erityyppistä näppistä (QWERTY/Compact QWERTY/"Puhelin näppäimistö"). Helpottaa, jos ei meinaa osua QWERTY-näppiksen pieniin kirjaimiin.
- Ei ääkkösiä (marketissa on skandinaavinen näppis, mut en tiedä kuinka toimii ton heron tekstinsyötön kanssa)

Market:
Ohjelmia en ole vielä marketista paljoa asennellut, joten en niistä osaa hirveesti vielä kertoilla. Voikin muut android käyttäjät pistää vinkkejä hyvistä ohjelmista.

- Ei maksullisia ohjelmia ladattavissa suomessa. Ilmeisesti ne ovat saatavilla tällä hetkellä vain muutamassa maassa
+- Valikoima ihan hyvä, mutta ei (vielä) kuitenkaan mikään loistava
- Ei kunnon navigaattoria
- Skypen beta-versio huono. Ei mm. ilmoita puhelimelle uudesta viestistä, vaan joutuu aina laittamaan ohjelman päälle, jos haluaa tarkistaa tulleet viestit. Mese ohjelmia tietty löytyy vaihtoehdoksi pilvin pimein.

Selain:
Selaintakaan en oo kuin muutaman kerran käyttänyt, mutta ihan hyvältä se vaikuttaa. Selaimesta löytyy ainakin Flash-lite.

Voin pistellä kuvia/videoita halutuista kohdista, jos joku miettii Heron ostoa ja on jotain epäselvää. Itse kattelin youtubesta videoita jonkin verran ennen ostamista. Mm. täällä on jonkun idiootin tekemä vertailu Heron ja uuden iPhonen välillä :D

edit.

Pistetääs nyt vielä muutama lisäys mitkä tuli heti mieleen.
+ Kalenteri tukee useaa eri kalenteria
- Kalenterissa ei pysty määrittämään onko merkintä julkinen/yksityinen. Vähän huono siitä, että mun duuni kalenterin näkee muutkin. Mut lisäsin toisen kalenterin, niin sitä kautta onnistuu myös yksityisten merkintöjen lisäys.
+ Tekstinennustus/korjaus: Ehdottaa 4-5 sanaa ruudulle kirjoittaessa, joista voi valita haluamansa. Huono puoli on se, että ei ole suomenkielista sanakirjastoa, joten ehdottaa aina vääriä sanoja. Mutta jo päivän kirjoittelujen jälkeen alkaa tekstinsyöttö toimia jo melko hyvin myös suomeksi. Softa lisää sanan kirjastoon, jos ei valitse sen ehdottamaa sanaa. Seuraavalla kerralla samaa sanaa kirjoittaessa softa ehdottaakin jo käyttäjän viimeksi valitseman sanan.

Let's block ads! (Why?)



Android - puhelimet ja softat

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire