mercredi 28 février 2018

Lauri Suomela

Joni - joka on vanha treenikaverini - oli hyvä. Itseasiassa hän otteli semifinaalin vähän vaisusti ja pääsi ehkä siksikin yllättämään matsin alussa. En seurannut pistetauluja koko ajan mutta erätauolla hän oli pisteen tai pari johdolla. Joni oli ilmoittautunut -67:aan mutta nousi tosiaan ylöspäin. SM-kultaahan hän on voittanut sekä -71:stä että jopa -75:sta. Laurikin pystyisi ainakin toistaiseksi vetämään painot -67:aan mutta erinäisistä syistä näin ei tehty. Kehässä jätkät oli varmaankin jokseenkin samoissa painoissa.

Taitoihinsa nähden Joni on muuten mielestäni yksi Suomen aliarvostetuimpia ottelijoita ja totisesti toivon että hänellä riittää jatkossa intoa lunastaa potentiaaliaan joko potku- tai thainyrkkeilykehissä tai vaikka molemmissa. En ollut kuitenkaan missään vaiheessa huolissani koska Laurin parhaita ominaisuuksia on se että pää kestää sekä fyysisesti että psyykkisesti todella paljon - etenkin noin nuoreksi kaveriksi.

Salminen ottelee aina noin tai ainakin kaikki matsit mitä minä olen nähnyt. Hän oli taktisesti Laurille jokseenkin unelmavastustaja kun Lauri sai määrätä ottelun rytmiä ihan mielensä mukaan. En tosin usko että homma olisi mennyt Salmisen kannalta paljonkaan paremmin jos hän olisi lähtenyt ryskäämään tai hakemaan jotain muuta taktiikkaa, joka ei ole hänelle ominainen. Tasoero oli vain tällä kertaa liikaa ja ainoa mahdollisuus voittoon olisi ollut ehtiä heittää potku päähän kun Lauri liukastui ja menetti tasapainonsa.

Vaikka tuo paketti on jo kansallisella tasolla tosi hyvä niin paljonhan siinä on vielä petrattavaa. Mutta sen voi näin läheltä katsoen nähdä helposti että kehityspotentiaalia on vielä huimat määrät käyttämättä. Jos kaikki menee hyvin niin hänestä tulee vielä sellainen ottelija, jota ei ole tässä maassa ennen nähty! Mutta kukapa tietää tulevaa.

Seuraava ongelma tulee tietysti olemaan riittävän kovien sparrikaverien löytäminen, etenkin kun Oulusta on ikävän paljon matkaa Etelä-Suomeen. Valmennuspuoli on onneksi kunnossa. Lepa on oikeasti todella hyvä valmentamaan tuollaista liikkuvaa ja atleettista kaveria ja pystyy ihan varmasti viemään häntä eteenpäin. Clinchityöskentely on ehkä ollut Laurin heikoin osa-alue pystyottelussa mutta siihenkin on taas saatu viime kuukausina apuja kun salillamme opettaa nykyään myös Jaowsamut Poseidon, joka on thainyrkkeilyssä entinen Lumpinin mestari ja siinä nimenomaan clinchispesialisti. Tämä on hyvä koska kansainvälisissä K1-matseissa on amatööripuolella(kin) paljon thainyrkkeilytaustaisia kavereita jotka hakevat mielellään clinchiä ja siitä polvia.

Let's block ads! (Why?)



Lauri Suomela

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire