jeudi 30 mars 2017

Miten maamme talous oikein saadaan kuriin?

Sosiaalidemokraatit pelaavat tyylilleen ominaisesti vastuutonta ja likaista peliä. Hekin tietävät, että kestävyysvaje on, noh, kestämätön ja sopeuttaa pitää ja kovasti eikä valtiovarainministeriön laskelmat katoa sillä, että ne ohitetaan liian suurina ja kammottavia. Vasemmistopuolueissa ollaan kuitenkin haluttomia tehdä sitä mitä pitää, koska neljän vuoden päästä, kun valtion velka on korkeampi kuin koskaan ja työttömyyslukemat katossa, niin asiaa voidaan ajaa pääministeripuolue Kokoomuksen vastuulle, joka ei voi ikävä kyllä ilman muiden puoluiden tukea voi ratkaista tätä ongelmaa.

ALV on kuitenkin se vero mitä on jossain vaiheessa pakko nostaa, vaikka demarit ovatkin tehneet siitä itkupotkuraivareiden uhalla itselleen kynnyskysymyksen. ALVilla on mahdollista kerätä noin 600-700 miljoonaa per prosenttiyksikkö lisää valuuttaa valtion kassaan ja sen nostaminen häiritsee tunnetuista veroista kenties vähiten taloutta. 25,5% lienee korkein verokanta mitä ALVia EU:ssa peritään eli jos se otetaan tavoitteeksi, niin 1,5 miljardia lienee karkeasti mahdollista kerätä jo tuolla tavoin. Jos alennettuja arvonlisäverokantoja myös nostetaan joillakin prosenteilla, niin toimenpiteen kokonaisarvoksi voitaisiin saada jopa noin 2 miljardia. Kestävyysvaje ei täysin vieläkään ratkeaisi, mutta oltaisiin jo kuitenkin huomattavasti lähempänä tavoitetta.

Oma veikkaukseni on, että poliittisella tasolla ei tähän kuitenkaan riitä munaa vaan Urpilainen ja Katainen tekevät viikon parin sisään lehmänkaupat. Urpilainen saa solidaarisuusveronsa, jolla eniten työtä tekevää kansaa ruoskitaan oikeudenmukaisuuden nimissä ja yleistä arvonlisäverokantaa nostetaan korkeintaan prosentti. Lopputulemana noin 0,8 miljardia enemmän lisää verotuloa ja velat maksatetaan lapsenlapsilla.

Let's block ads! (Why?)



Miten maamme talous oikein saadaan kuriin?

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire