mardi 26 avril 2016

Miten treenaat tällä hetkellä?

Näin kesäaikaan mulla on ollut jo vuosia tapana kiertää sali kaukaa, jossei satunnaisia ohjauksia lasketa mukaan. Kesätreeneihin kuuluu kaikennäköistä ulkotouhuilua mm. pelejä, hapottelu treenejä portaissa ja mäkijuoksuin, sauvakävelyitä hiekkamontuilla, erilaisia kuulien ja murkuloiden heittotreenejä ja kehonvoimailua, eli monipuolista settiä ulkosalla touhuillen ja palautusolusista nautiskellen.

Talvet sitten aikalailla puhtaasti punttistangon ja satunnaisten kahvakuulailujen parissa, hojoilut kun on taakse jäänyttä hommaa lukemattomia vammojen ja vaivojen myötä. Punttiksella pääpaino on uuden opettelussa, nivelten hyvinvoinnin edistämisessä, liikkuvuuden ylläpitämisessä ja eipä tuo haittaa, vaikka jonkin verta voimakin tarttuis, mikä tosin on hyvin epätodennäköistä enää. Mutta mukava se on yrittää! Tahtoo vain esim. pn-liikkeissä niin monasti homma karata hapotteluiksi, eli lyhyin palautuksin useitakin kymmeniä settejä tai muita hullutteluita. Nuo kun ei palvele nuissa tulosten tavoitteluissa yhtään, päinvastoin, mutta ovatpahan pirun mukavia tehdä!

Perusharjoitteet punttiksella, joissa siis edes joissain määrin yrityksenä on saada enempi kiloja nousemaan, on tempaukset (normi, kapea & yhden käden), työntö, niskantakaa työntö, turkkilainen ylösnousu ja valakyykky. Nuiden päälle sitten jonnin verta erilaisia kyykkyjä (etu, taka ja yhden jalan), paljon keskikroppaa, pystypunnerruksia ja dippejä sekä julmestusti kaikenkarvaista huoltojumppaa.

Let's block ads! (Why?)



Miten treenaat tällä hetkellä?

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire