samedi 23 avril 2016

Street Workout

Street Workout on laji, jossa tehdään kehonpainoharjoittelua erilaisissa ympäristöissä. Laji on lähtöisin USA:sta, jossa se sai alkunsa hieman yli 10 vuotta sitten. Lajiin kuuluu olennaisesti sopeutuminen ympäristöön sekä luovuus. Street Workout on saanut vaikutteita mm. telinevoimistelusta ja parkourista. Lajille tyypillisiä liikkeitä ovat leuanveto ja punnerrukset erilaisine variaatioineen, muscle up, handstand, planche, human flag ym.

Street Workoutissa alettiin järjestää MM-kilpailuja vuonna 2011. Kilpailuissa on 4 telinettä: leuanvetotanko, dippiteline, apinapuut ja lattia. Olin 29.6.2013 Norjassa MM-karsinnoissa ainoana suomalaisena. Toivottavasti ensi vuonna kilpailuihin on muitakin lähtijöitä Suomesta. Suunnitteilla on ensi vuodeksi myös Pohjoismaiden street workout cup, jolloin kynnys kilpailuun lähtemiseen on pienempi. Norjassa street workouttia promotoidaan paljon, ja siitä voi tulla seuraava iso juttu parkourin ja crossfitin jälkeen. Norjassa onkin jo useampi street workout tiimi. Suomessa ei tietääkseni ole vielä juuri ollenkaan järjestäytynyttä street workout -toimintaa.

Tässä ketjussa voidaan mm. puhua street workoutista yleisesti, kysyä neuvoja, kasata treeniporukoita sekä linkittää omia treenivideoita ja kiinnostavia street workout -videoita maailmalta.

Let's block ads! (Why?)



Street Workout

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire