lundi 11 janvier 2016

Markku "Sensei" Tikka

Eilen illalla kävin ensimmäistä kertaa pariin vuoteen JUOKSEMASSA... se oli eeppistä. Linnut ja sirkat hiljenivät, nuoret naiset pyörtyilivät ja äidit käänsivät lastensa katseet poispäin, kun 100 kiloa trikoo-shortseihin sonnustautunutta voimailijaa 260 kilon kyykkyreisillä puuskutti pitkin Orikedon lenkkipolkua. Joku vanha patu siinä kehtasi ohittaakin s**tana. Siitä syystä en toista kierrosta kuntorataa voinut juostakaan, koska olisi kuitenkin ohittanut vielä kierroksella...

Aloitin siis tällä viikolla DIEETIN ja maanantaina aamulla vaaka näytti elopainoksi 100,7kg. Tarkoitus olisi nyt 90kg nurkille kunto kiristellä, jotta sitten, kun dieetti loppuu ja paino nousee sen pakollisen pari kiloa, niin se olisi edelleen 92-93kg mikä mahdollistaa kolme asiaa:

1) -93kg sarjassa nostamisen lyhyellä punnitusaikavälillä
2) -90kg sarjassa nostamisen 24h punnitusaikavälillä (siis aika punnituksesta kisaan)
3) mahdollinen 2015 CBB kisadieetti helpottuu (korostan sanaa "mahdollinen")

Se tosin on vielä arvoitus, että jaksaako sitä sitten 93 kiloisena mitään nostaa, koska minulla se tarkoittaa rasvaprosenttia 5%. Täytynee pysytellä kyseisessä lukemassa jonkin aikaa, jos keho vaikka tottuisi siihen. Mutta jos ei minkäänmoisessa nostokunnossa ole, niin kohtalaisessa rantakunnossa sitten ainakin... tosin taitaa olla jo avantouintikausi alkanut taas siinä vaiheessa.

Otin käyttööni nyt seuraavanlaisen treenikierron neljällä viikottaisella treenillä:

1. Rinta, Selkä, Vatsa
2. Ojentajat, Hauikset, Olkapäät
3. Reidet, Pohkeet

Näyttää kovasti hypertrofia-treeniin tarkoiteltu lihasryhmäjaolta, mutta toki yksittäisten treenien sisältö on muokattu palvelemaan paremmin voimanostoa, koska siihen lajiin tällä hetkellä enemmän keskityn. Toinen tapa muotoilla tuo sama treenikierto olisikin...

1. Rinta-painotteinen punnerrustreeni + apuliikkeitä
2. Ojentaja-painotteinen punnerrustreeni + apuliikkeitä
3. Kyykky / Maastaveto -treeni + apuliikkeitä

Olen siis jakannut penkkitreenit kahdella päivälle, koska se mahdollistaa enemmän keskittymistä penkkipunnerruksen kehittämiseen, mikä on minun Akilleen kantapääni sekä palautuminen on nopeampaa, kun neljän treenipäivän viikkoon ei tule joka viikko kahta kyykky / mave -treeniä. Dieetillä kehittyminen tosin voi olla vähän kiven alla, mutta ainakin palautuminen on parempaa.

Neljän viikottaisen salitreenin lisäksi teen viikossa kaksi "cardio" -liikuntasuoritusta. Minun ei yleensä ole juuri tarvinnut treenin lisäksi muuta liikuntaa dieeteilläni harrastaa (ellei suoranainen kisakireys ole tavoitteena ollut), koska omaan hyvin toimivan aineenvaihdunnan ja toisaalta en juurikaan ruokahalua. Nyt kuitenkin otan muutakin liikuntaa ohjelmaan mukaan heti alusta asti siitä yksinkertaisesta syystä, että haluan olla paremmassa aerobisessa kunnossa kuin mitä tällä hetkellä. Juoksukokeilun perusteella tosin uskallan sanoa, että en nyt edes ole erityisen huonossa aerobisessa kunnossa, mutta toki tarkoitus on siinä kehittyä.

Nuori mieshän tässä vielä olen, mutta sen verran ikää kuitenkin, että sitä on alkanut arvostaa sellaisia asioita kuin kunto, terveys ja oma rauha, kun 10 vuotta sitten kaikki oli vaan voimaa, massaa ja lisääntymispyrkimyksiä...

This entry passed through the Full-Text RSS service - if this is your content and you're reading it on someone else's site, please read the FAQ at http://ift.tt/jcXqJW.



Markku "Sensei" Tikka

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire