mercredi 13 janvier 2016

Marko Savolainen

Loistava Marko

En tiedä Markon nykytilanteesta mitään, mutta halusin myös tässä häntä käsittelevässä säikeessä todeta, että hän oli aikanaan todella mahtava ja loistava kehonrakentaja.

Muistan vielä hyvin, kun tein vuonna 1994 Markosta juttua Bodaus-lehteen Mikonkadun Gold´s Gymillä Helsingissä. Vielä tuolloin salin omistajiin kuulunut Jari Rännälä valmensi Markoa ja ohjasi hänen selkäharjoituksiaan, joita myös kuvattiin lehteen. Harjoittelu oli ällistyttävää katsottavaa, Marko oli sekä voimakas että kestävä, treenin intensiteetti oli läkähdyttävä.

Marko oli tuohon aikaan tosi massiivinen, mutta kehitti toki itseään vielä kovemmaksi muutaman vuoden tuosta eteenpäin. Hänellä oli erinomainen rakenne ja todella komean malliset lihakset, aivan huippubodi. Lopulta panostus lajiin ylitti miehen henkisen ja fyysisen kestokyvyn, ja ura loppui siihen. Samaan aikaan myös entiset perseennuolijat ja hännystelijät ja Markosta hyötymään pyrkineet kaikkosivat hänen luotaan kuin pieru Saharaan.

Puhuin muutamaan otteeseen Markon kanssa. Hän oli kohtelias mutta perin hiljainen kaveri, jolle uumoilin vaikeita aikoja räväkköjen bodiammattilaisten joukossa. Vuoden 1997 GP-kisassa hän oli upeassa kunnossa, sen jälkeen homma pikku hiljaa hiipui. Jos Marko nyt hieman vanhempana tekee onnistuneen come-backin, olen siitä todella iloinen. Uskonko come-backiin? En, mutta toivon sitä. Jos luet Marko näitä palstan jorinoita, niin tsemppiä sinulle, mitä ikinä päätätkin tehdä!

This entry passed through the Full-Text RSS service - if this is your content and you're reading it on someone else's site, please read the FAQ at http://ift.tt/jcXqJW.



Marko Savolainen

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire