jeudi 26 mars 2015

Yerba Mate

Pakkiksella on tunnetusti paljon kahvinjuojia, mutta avataan nyt keskustelu myös toiselle hienolle juomalle.

Itse en juo kahvia enää lainkaan vaan sen paikan on ottanut toinen Etelä-Amerikan tuote, eli Yerba Mate.



Mitä tuo Yerba Mate sitten oikein on?

Tietoa Yerba Matesta | bello.fi

What is Yerba Mate

6 Health Benefits of Yerba Mate Tea / Nutrition / Healthy Eating



Omat kokemukset Yerba Matesta olivat heti alkuun varsin positiiviset.

Toki ihan ensimmäisillä kerroilla maku oli vähän erikoinen (kun ei ollut mitään vastaavaa aikaisemmin juonut), mutta siihen tottui yllättävänkin nopeasti. Tätä nykyä maku on omasta mielestäni paljon miellyttävämpi kuin kahvissa tai teessä.



Piristävä vaikutus matessa on erilainen kuin kahvissa. Vaikutus alkaa pehmeämmin, eli ei ole mitään nopeaa "nousua" niinkuin kahvista saattaa joillekin tulla. Vaikutus on myös pitkäkestoisempi ja vaikka matea tulisi juotua paljon niin ei aiheuta ainakaan itselleni mitään negatiivisia oireita, toisin kuin iso määrä kahvia joskus teki.



Tuotahan voi valmistaa useallakin tavalla, perinteinen tapa on käyttää kuppia + bombilla nimistä pilliä (käyttöön löytyy lukuisia ohjeita netistä).

Itse kuitenkin usein valmistan pressopannulla, koska sillä saa näppärästi ison määrän juomaa vaikkapa termoskannussa mukaan otettavaksi.

Myös perinteisellä teepallolla valmistus onnistuu, mutta omasta mielestäni maku jää tuolloin aika laimeaksi.



Pressopannulla valmistaessa haudutan aika pitkään, noin 30 minuuttia. Silloin tulee riittävän voimakas maku, kitkerää tästä ei saa yrittämälläkään, joten ihan rauhassa voi haudutella.

Yksi tärkeä asia valmistuksessa on, että kiehuvaa vettä ei saa käyttää. Se "polttaa" nuo lehdet ja silloin menee pilalle. Sellainen 70-80 astetta on sopiva, itse käytän 70 asteista kupin + pillin kanssa, 80 asteista pressopannulla hauduttaessa.





Yerba Mate

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire