mercredi 29 avril 2015

Foorumin tekeminen

Elikkäs pohjustetaan hieman. Menemättä tarkempiin yksityiskohtiin, foorumin tekeminen kuuluu osaksi erästä projektia jossa olen mukana ja vaikka asialla ei erityinen kiire ole, niin lupasin selvitellä hyvissä ajoin. Melko puhtaalta pöydältä lähden, eli mitään suurempaa aikaisempaa kokemusta asian suhteen ei ole.

Kyseessä olisi siis ainakin alkuun ilmaispalvelu. Tosin sitä silmälläpitäen, että mahdollinen vaihto maksulliseen onnistuisi tulevaisuudessa sujuvasti, ilman suurempaa sählinkiä. Mitä taustatutkimusta tein, niin muutama nimi hyppäsi silmille. Alkuun pari pointtia.

Mainokset
Mieluiten ei. Ainakaan mauttomassa määrin. Ymmärrän, että ilmaistapauksessa voi tässä joutua joustamaan, mutta kohtuullisesti mieluiten. Taitaa sulkea ainakin proboardsin pois vaihtoehdoista. Käytännössä mainosten suhteen ideaalitilanne olisi ilmaisversio ilman mainoksia ja mahdollisesti myöhemmin sujuva vaihto vapaavalinnaiseen maksulliseen, jossa olisi mahdollisuus itse tarjota mainostilaa.

Kontrolli
Tämä lienee pääasiallinen kysymys. Vaikka tarkoitus on lähteä ilmaispalvelulla käyntiin, niin melko tärkeää olisi että mahdollisimman suuri kontrolli säilytettäisiin. Olen kuullut tähän liittyvää vinkkiä käyttää ilmaista hostingia ja käyttää MyBB/phpBB forum ohjelmaa. Mitäköhän tuo käytännössä tarkoittaa ja miten se eroaa sivuista jotka antavat luoda foorumin ja hostaavat sitä?

Eräs tärkeä ominaisuus olisi mahdollisuus piilottaa(pois näkyvistä, ei ainoastaan estää pääsyä) tiettyjä kategorioita kokonaan osalta jäsenistä. Eli yleinen osio ja "rajattu osio".


Tällä hetkellä forumotion vaikuttaa miellyttävimmältä, tosin aikaisemmin mainittu "MyBB/phpBB"-juttu hieman hämmentää.

Kaikki apu on arvostettua. Olen hieman pattitilanteessa siinä mielessä, että oma kokemus ja pohjatieto ei riitä, mutta valinta pitäisi tehdä jonka pohjalta lähteä rakentamaan.


Foorumin tekeminen

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire