mardi 30 juillet 2013

Paljasjalkalenkkeilystä tullut jalkapohja vamma

Pistin tämän jo aerobiseen osioon, koska juoksuvamma:



Nyt on APUA tarpeen.



Ensimmäinen vamma Vibrameilla juostessa on "korkattu". Jo jonkin aikaa tuntui vasemman jalkapohjan jänteessä (varmaankin jänne? VAI lihas???) tuntui pientä vetoa, mutta se outo tuntuma katosi kuitenkin aina eikä jäänyt pysyvästi riesaamaan.



Nyt kuitenkin, noin 1 kuukausi sitten 10 kilometrin lenkillä, 8km kohdalla vasemman jalkapohjan 'jänne' (vai lihas?) yhtäkkiä petti ja juokseminen kävi tuskaliaaksi.

Koska 2km jäljellä, lusin ja juoksin sen loppuun, mutta kantapää edellä. Sattui silti.



En tyhmyyttäni kylmään pistänyt, koska luulin, että eiköhän yöunien jälkeen jalka ole ok, vaikkei sillä normaalisti kävellä enää pystynyt, koska heti jalkapohjan venyessä tuloo tuskat.



Kävin päivystyksen lääkärillä, ja hänellä ei näemmä hirveästi sanottavaa, kuin, että revähdys tms.



Sattui lähipiirissä olevan jäsenkorjaaja, joka laittoi jotain polttavaa geeliä ja turvotus lakkasi.



Jalka siesi normaalia kävelyä 3-5päivän jälkeen ja tajusin, että tällä ei kyllä uskalla juosta pitkään aikaan.



Koitin kuitenkin tuossa muutama päivä sitten ja heti se petti, oli tekniikka paljasjalka- tai se "klassinen"-juoksutekniikka.

Onneksi ei pettänyt kivuliaasti, kun sitä uteliasuuttani halusin hieman rasittaa. Koitin onneani, ettei mene elämä pelkäksi punttispedeilyksi. Too soon.

Jalka heti menetti sen normaalin toimivuuden, jalkapohja ei siedä liikaa rasitusta, se on heikko...







Eli apuahan tässä kaipailen siihen, että miten nopeuttaa vamman parantuminen? Aerobistahan on monenlaista, jota sietää, kuten uinti, joten ei ole pakko laittaa aerobista treeniä boikottiin, mutta juoksemaan olisi kiva päästä... Lepo tietty, enkä sitä eritoten rasitakkaan. Kivutonta on elämä ja jalalla voi hypellä yms, mutta liiallinen (kuten lenkkeily) tappaa jalan.



Onko siis parantumiseen muita keinoja kuin pelkkä lepo? Tips? =)





via Pakkotoisto.com http://www.pakkotoisto.com/vammat-ja-lihashuolto/117383-paljasjalkalenkkeilysta-tullut-jalkapohja-vamma/

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire