dimanche 25 janvier 2015

Auttakaa naista alkuun! (+muutama kysymys koskien gofatgo-ruokavaliota)

Heippa kaikille! Toivottavasti likimainkaan tulee keskusteluni oikeaan paikkaan.





Olen +20v nainen, jolla takana useita laihdutuskertoja. Toiset ovat onnistuneet ja toiset taas eivät. Olen pahimmillani painanut 106,5kg ja onnistuin laihduttamaan kuntosaliharrastuksella ja terveemmällä ruokavaliolla itseni noin 85kiloon.

Painon putoaminen loppui tuon jälkeen pitkäksi aikaa, puoleksi vuodeksi. Sitten "en jaksanut" enää tavoitteellisesti pyrkiä saamaan painoani putoamaan ja olen viimeisen vuoden pyörinyt tuossa 84-88kilon välillä. En siis ole lihonnut takaisin juurikaan mutten ole myöskään laihtunut vuoteen. Olen syönyt viimeisen vuoden myöskin miten sattuu ja herkuttelutkin olen miten huvittaa.



Päätin ottaa härkää sarvista ja karistaa loput ylipainokilot. Olen 173cm pitkä ja tavoitepainoni on normaalipainon yläraja 75kiloa, jonka jälkeen pudottaisin vielä muutamia kiloja "ollakseni turvallisemmin normaalipainon puolella" mutta koen kuitenkin tuon 75kilon ensiarvoisen tärkeänä rajapyykkinä. Minulle se kielisi ennekaikkea sitä, että olisin normaalipainon tuntumassa ensimmäistä kertaa aikuisiälläni.

Ystäväni suositteli minua kokeilemaan GoFatGo-ruokavaliota.

Olen kyseistä ruokavaliota noudattanut nyt viikon verran.

Painoin viikko sitten aamulla 86,6kg ja paino tänä aamuna 83,4kg.

Jo ennen viikkoista gofatgo-aloitusta olin parina päivänä aiemmin pistänyt hiilarit minimiin ja syönyt muutenkin vähemmän tarkoituksena saada nesteitä kropasta pois. Popsein siis lähinnä vihanneksia, hedelmiä, kanaa ym.



Olen melko säntillisesti noudattanut tuota ruokavaliota. Syönyt aamupalan, lounaan, päivällisen, välipalan, treenin jälkeen palautusjuoman ja iltapalan. Aterioiden väli on ollut suositeltu 2-4tuntia. Kaikki syömiset ovat käyneet ruoka vaa'an kautta jotta olen varmistunut siittä että syön juuri sen verran kuin gofatgo-ruokavaliossa on suosituksena/määräyksenä.

Juonut vettä 2,5l-3l päivässä ja hankein myös Fastin burnerit ja omega3-kapselit jotka olivat suositeltuja tuohon ruokavalioon joskaan ei pakollisia lisiä(?).

Syömiset ovat sujuneet hyvin (joskus tuntunut että saa syödä liikaakin ja liian usein ja on ollut tiukkaa toisinaan saada kaikki määrät syötyä ja joutuu puoliväkisin viimeiset haarukalliset tunkemaan suuhun). Joskus ruoka-ajoissa ollut pientä heittoa mutta pyrin kokoajan olemaan vielä tarkempi ettei esimerkiksi päivällinen pääse venähtämään (näin käynyt jos päivässä ollut paljon ohjelmaa ja ruoka sitten tunnilla myöhäistynyt).

Käyn 3-4kertaa viikossa myös kuntosalilla ja liikunnan määrää voisin toki lisätä jossain kohtaa salikertojen ja lenkkeilun muodossa, mutten heti alussa ole enempää alkanut kuntoilemaan "kertarysäyksellä" sillä olen vuoden ajan ollut TÄYSIN sohvaperuna vailla minkäänlaisia liikuntaa (hävettää tunnustaakin).



En tiedä onko tämä "ongelma" varsinaisesti :D mutta aloin itse pohtimaan onko yli 3kg pudotus viikossa jo liikaa? En ole koskaan laihtunut yhdessä viikossa niin paljoa. Suositeltu painonpudotustahtihan on 0,5-1kg viikkoa kohden käsittääkseni?

Nälkää en ole kärsinyt tämän ruokavalion aikana vaan pikemminkin välillä (lähinnä aamuisin ja lounaan jälkeen) jopa ollut hieman ähky ja etova olo ja tuntuu että vähempikin riittäisi.



Minulla ei ole tietoa juurikaan gofatgo-ruokavaliosta ennen tätä, tai siittä miten muiden ihmisten kroppa ja paino on kyseiseen valioon reagoinut ja minkälaisia lupauksia ruokavaliolla on. Haluaisin kuulla kokemuksia sekä saada vastausta siihen onko tuo alun nopea painonpudotus ihan normaalia (kun itseltäni aloitusviikkona lähti vaa'an mukaan 3.2kg)? Varsinkaan kun nesteitä tuskin koko määrä voi olla kun sain niitä jo ennen tätä ruokavalion aloittamista liikkeelle syömällä muutamia päiviä kevyemmin ja liikunnalla.



Kaikenlaiset vinkit ja kokemukset otetaan vastaan.



Loppuun kerrottakoon että esimerkiksi tänään olen seuraavanlaisesti syönyt;



Aamupala: 45g kaurahiutaleita + 150g sokeritonta mehukeittoa, 100g raejuustoa + 2kpl Omega3-kapselia

Lounas: 200g keitettyä kukkakaalia, 100g uunilohta, kananmunan valkuainen, 10g oliiviöljyä

Välipala: Fastin Dietmixiä 40g veteen sekoitettuna

Päivällinen: 200g vihanneksia, 100g, uunilohta, pari keitettyä perunaa

Iltapala: purkki rasvatonta maitorahkaa, 150g sokeritonta mehukeittoa, 10g vehnäleseitä



Sekä aamulla ja iltapäivällä 2kapselia Fastin burnereita. + 3l vettä



Edit:



Lisäkysymyksinä sellaiset että

1. Kuinka kauan gofatgo-ruokavaliota suositellaan noudatettavan? Onko kyseessä pikemminkin "kuuriluoteinen" ruokavalio vai voiko sitä noudattaa niin kauan että saavuttaa mahdollisen tavoitepainonsa?



2. Onko gofatgo-ruokavaliolla yhteyttä finneihin? Naamani on alkanut komeasti kukkimaan ruokavalion aloittamisen jälkeen ja kasvojen iho on muuttunut rasvaiseksi. Jostain kuulin huhuja että se voisi olla Omega3-kapseleiden syytä mutta onko asia näin?





Auttakaa naista alkuun! (+muutama kysymys koskien gofatgo-ruokavaliota)

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire