jeudi 29 janvier 2015

Keskustakirjasto eli "nörttivintti"

Leukani tippui lattiaan luettuani hesarin nettisivuilta (Tällainen Helsingin keskustakirjastosta tulee ? Pikataipale, Nörttivintti ja Kirjataivas - Helsingin keskustakirjasto - Kaupunki - Helsingin Sanomat) Helsinkiin tulevasta keskustakirjastosta. Uusi kirjasto maksaa lähes sata miljoonaa (eli oikeasti viivästymien jne. ansiosta ainakin 200 miljoonaa) ja kirjasto rakennetaan paraatipaikalle Mannerheimintielle Sanomatalon viereen.



Ensimmäisessä kerroksessa on Pikataipale ja sen olisi tarkoitus olla jonkinlainen hengailutila jossa olisi kahviloita, tilaa tapahtumille ja elokuvateatteri. En ymmärrä miten nämä ovat julkisen sektorin tehtäviä. Miksi rakennellaan julkisella rahalla kahviloita ja elokuvateattereita kilpailemaan yksityisen sektorin kanssa?











Toinen kerros on nimetty uskomattomasti nörttivintiksi ja siellä on tarkoitus olla "mahdollisuuksia myös pelaamiseen ja musiikin tekemiseen sekä paljon erilaista tekniikkaa kaupunkilaisten käytössä. Sinne rakennetaan myös sauna."







Ainoastaan kolmannessa kerroksessa oleva Kirjataivas olisi ns. oikeaa kirjastoa jossa olisi kirjoja. Tuokin on pilattu sillä, että siellä on lastenosasto. Lastenosasto ei mielestäni sovi ns. hiljaiseen tilaan jossa olisi tarkoitus opiskella ja lukea rauhassa.







Koko suunnitelma vaikuttaa unelmahötöltä jota on ollut kiva suunnitella muiden rahoilla. Kirjaston kanssa tällä on todella vähän tekemistä. Luultavasti tästä tulee teinien uusi kokoontumispaikka ja kirjasto tulee olemaan täynnä dokaavia teinejä ja mamuja.





Keskustakirjasto eli "nörttivintti"

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire