mardi 27 janvier 2015

Paikallaan junnaava paino ja sentit

Hei,



Olen 21-vuotias 157 senttinen n. 65 kiloa painava tyttö, ja olen nyt jo jonkin aikaa yrittänyt pudottaa painoa. Ongelmana on se, että parin kolmen viikon tasaisen laihtumisen jälkeen tyssää kehitys täysin noin neljän kilon jälkeen, tai se jopa kääntyy takaisin nousuun. Tilanne ei muutu, vaikka jatkaisin salilla käyntiä ja ruokavalion tarkkailua useamman kuukauden ajan.



Ruokavalioni on seuraavanlainen:

Aamupalaksi puuroa ja lasi maitoa

Lounas vihanneksia ja 100-150 grammaa lihaa, kanaa tai kalaa

Välipala viili, banaani tai jokin muu hedelmä

Illallinen sama kuin lounas, mutta lisäksi myös 40g pastaa



Liikuntani on seuraavanlaista:

2 kertaa viikossa - 20min cross trainer + 20min soutua tai juoksua

1 kerta viikossa - 20min cross trainer tai soutu + 3x10 ”isoihin lihaksiin” tehoavia lihaslaitteita (kuten penkkipunnerrus laitteella ja kyykky laitteella)



Mistä mahtaa johtua, että vaikka kuinka tarkasti lasken kalorit (kännykkäohjelma sanoo, että päivässä minulle tulee 1200 kilokaloria, ohjelman mukaan optimi) ei paino ”alkuhuuman” jälkeen enää putoa? Myöskään sentit eivät vyötäröltä alun jälkeen vähene. Tämä ei johdu ruokavaliosta tai saliohjelmasta lipsumisesta, koska olen ollut niiden suhteen tarkka. Aloitin taas kuukausi sitten aktiivisen salilla käynnin ja ruokavalion tarkan kirjaamisen, ja pahoin pelkään että nyt taas kehitys tyssäsi.



Mikä nyt kiikastaa? Internet on täynnä tietoa ja mielipiteitä, mutta kun ei meinaa tietää mitä uskoa. Jotkut sanovat että pitää syödä enemmän, toiset sanovat että pitää syödä vähemmän. Tehdäkkö nyt sitten enemmän anaerobista liikuntaa, jotta lihakset kuluttavat enemmän, vai siirtyäkkö täysin pelkkään aerobiseen, vai mikä on sopiva suhde?



Vinkkejä otetaan vastaan, kovin on turhauttavaa!





Paikallaan junnaava paino ja sentit

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire