vendredi 8 mai 2015

Nokia Lumia kääntää kuvat vaakatasoon

Otsikossahan tuo ongelman ydin tulikin sanottua. Minulla on uusi Nokia Lumia 830. Aiempi Lumia meni rikki syystä että tungin sen rintaliiveihin pyöräilyn ajaksi kun ei ollut taskuja, ja hikoilin ilmeisesti riittävästi. Lumian toiminnot on siis tuttuja, mutta tämä asia ei ole niinkään tuttu: kun puhelimella ottaa kuvan pystysuunnassa, kännykkä pistää kuvan automaattisesti kallelleen. Kännykällä voi ottaa kuvia vaakatasossa, jolloin mitään ongelmaa ei ole. Galleriassa pystysuunnassa otetut kuvat näkyvät toisinaan ihan oikeinpäin, mutta jos uppaat kuvan ihan mihin tahansa muualle galleriasta, se on aina käännettynä vaakatasoon.

Tämä on harvinaisen vittumaista, eikä anna hyvää kuvaa jos pitäisi esimerkiksi lähettää meilin liitteenä kuva, ja vastaanottaja joutuisi kääntämään ruutua nähdäkseen mitä lähetin.
Jos mulla olisi instagram, olisi sen seuraajat jo kaikonneet.

Luultavasti monella muullakin on ollut vastaavaa ongelmaa, ainakin internetin perusteella. Missään ei kuitenkaan lue että miten tämä ongelma ratkaistaisiin. Olisiko täällä jollain vinkkiä tämän probleeman korjaamiseksi?


Nokia Lumia kääntää kuvat vaakatasoon

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire