samedi 20 septembre 2014

Kysymyksiä ylikunnosta.

Tällä hetkellä treenaan 3 kertaa viikossa nyrkkeilyä & judoa yhteensä 1,5h putkeen, kerran viikossa miekkailua 1h, sekä 4 kertaa viikossa salia 1h/kerta. Nyrkkeily/judo-treeniin kuuluu myös yhteensä 9km pyöräilyä/treenikerta, koska sali jossa käyn on 4,5km päässä kotoa. Treeniaikatauluni on seuraava:



Ma: Nyrkkeily/judo (raskas)

Ti: Sali (raskas), nyrkkeily (keskiraskas)

Ke: Nyrkkeily/judo (raskas)

To: Sali (raskas) miekkailu (kevyt)

Pe: Sali (raskas)

La: lepo

Su: Sali (raskas)



1.Yhteensä treeniä kertyy siis 8,5h pääasiassa raskasta tuntia viikossa, päälle pyöräilyt sekä kevyt tunnin miekkailu. Onko tämä yleisestiottaen liikaa?



2.Olen tällä hetkellä dietillä, joten kannattaako minun tinkiä tuosta jotain pois kalorivajeen (-300-500kcal/päivä) vuoksi?



3.Kuinka usein tällä treenimäärällä kannattaa pitää täysi lepoviikko?



Ylikunnon oireista: orteostaattista sykettä en ole vielä mitannut, mutta muuten fyysisiä oireita en ole havainnut. Ylimääräisiä päivän/parin treenitaukoja olen pitänyt sitä mukaa kun on tuntunut ettei joku lihas ole palautunut, tai olen tuntenut itseni muuten väsyneeksi. Kroonista väsymystä en ole huomannut, ja nukkumiseni on säilynyt ennallaan. Masennuksesta ja ahdistuneisuudesta kärsin, mutta sille löytyy taustaa paljon pidemmältä ajalta ennen minkään liikunnan aloittamistakin, joten en epäile sen johtuvan ylikunnosta.



Erinnäisistä syistä treenejä on jäänyt väliin viime aikoina yhdestä neljään tuntiin viikossa. Keskimääräinen viikkotreenimääräni on n. 7h/vko.



4.Kannattaako näillä spekseillä olla huolissaan ylikunnnosta?





via Pakkotoisto.com http://ift.tt/XAESTn

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire