jeudi 24 octobre 2013

Vapaaottelun säännöt uudistuvat

Vapaaottelutuomarit ry:n FB-sivuilta bongasin tämmöistä. :wtf:




Quote:




KOTIMAISEN VAPAAOTTELUN SÄÄNNÖT UUDISTUVAT



Suomen Vapaaotteluliitto on päättänyt uudistaa kotimaisen vapaaottelun kilpailusääntöjä kansainvälisen kehityksen suuntaisesti. Nykyisin ammattilaisotteluissa käytettävät A- ja B-säännöt muuttuvat kokonaan.



Uraansa aloittavien ammattilaisottelijoiden B-säännöt korvataan vuodenvaihteesta alkaen Kansainvälisen Vapaaotteluliiton IMMAF:n tänä vuonna laatimilla säännöillä. IMMAF-säännöt kehitettiin uudeksi kokonaisuudeksi tutkimalla ja yhdistämällä kansallisten sääntöjen parhaita käytäntöjä. Perusteiltaan säännöt muistuttavat ammattilaisotteluissa yleisesti käytettäviä Unified MMA Rules -systeemiä.



IMMAF-sääntöjä käytetään luonnollisesti myös heinäkuussa 2014 järjestettävissä amatöörien MM-kisoissa. Myös SVOL:n SM-kisat käydään keväällä näillä säännöin. Tosin kansainvälisiin karsintaotteluiden pituutta (2×5 minuuttia) harkitaan vielä lyhennettäväksi tiiviissä SM-turnauksessa.



Vuodenvaihteessa poistuvat myös vanhat A-säännöt ja niiden tilalla ammattilaisotteluissa aletaan käyttää eräkohtaiseen 10-pistejärjestelmään perustuvaa Unified MMA Rules -systeemiä tietyin sovellutuksin.



Kyynärpäälyönnit ovat näissä ammattilaisotteluissa sallittuja, paitsi jos kyseessä on turnauksen karsintaottelu. Jos taas ottelijalle annetaan varoitus tai miinuspiste ottelun ollessa matossa, tilanne jatkuu samasta positiosta varoituksen antamisen jälkeen. Polkaisupotkut (ns. stompit) jaloille eivät jatkossakaan ole sallittuja.



Amatöörien C- ja D-säännöt pysyvät entisellään. D-otteluita ei nykyisellään juurikaan kisata sotilasurheiluliiton mestaruuskisojen ulkopuolella.



Lähde:

www.fightsport.fi



Lisätiedot:

Suomen Vapaaotteluliitto Ry



- - - Updated - - -



Ja tuolta näköjään löytyykin uutinen: http://www.fightsport.fi/mma/kotimaisen-vapaaottelun-saannot-uudistuvat





via Pakkotoisto.com http://www.pakkotoisto.com/kamppailulajit/119009-vapaaottelun-saannot-uudistuvat/

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire