samedi 31 août 2013

Lihaskestävyys ja väsymys.

Päivää. En tiedä olisinko saanut tehdä uuden ketjun tämän takia, tein kuitenkin. Kerron eka taustoja ja sen jälkeen huolenaiheeni joka on lihaskestävyys.



Aloitetaan siitä että olen valmistautunut jo jonkin aikaa Helsingin pelastuskoulun hakuun. Laitan perään koulun sisäänpääsyvaatimukset lihasosiosta.



Istumaan nousu (60s.) 43 krt / 0,125 pist 48 krt / 0,25 pist.

Käsinkohonta 10 krt / 0,125 pist 14 krt / 0,25 pist.

Penkkipunnerrus(60 s) 30 krt / 0,125 pist 38 krt / 0,25 pist.

Jalkakyykky (60 s.) 30 krt / 0,125 pist 34 krt / 0,25 pist.



Ja itse asiaan. Jonkin aikaa hakuihin valmistautuminen tarkoittaa kovalla innolla ja motivaatiolla noin viimeistä 6kk. Toki sitä ennenkin on tullut treenattua. Olen nyt viime kuukausien aikana pääsääntöisesti treenannut ns paikalliskestävyyttä huomioiden erityisesti testeissä olevat suoritteet. Treeni on siis perustunut kestävyyteen, maitohapon sietoon. Jos jotain kiinnostaa niin tyylillä 3-4 x 15-30. Viime kuukausien aikana kehitys on ollut tyydyttävää ja on jaksanut jopa hymyillä treenin jälkeen. Esimerkki 1. Penkki on kehittynyt sieltä jostain hyvin pienistä painoista nyt sinne 50kg paikkeille jolla olen muutaman viime kerran jaksanut tehdä hyviä hapottavia 15-30 toiston sarjoja. Esimerkki 2. Muistan vielä kun jaksoin kyykätä testipainoilla (45kg) alle minuttissa noin 35 toistoa ja tehdä saman heti perään. Joku kuitenkin kysyy ruokavaliosta; olen armeijassa. Kaikki jotka sen ovat käyneet tietävät mitä mukella on tarjottavana. Ihan ok suht monipuolinen ruoka suht säännöllisin väliajoin + iltaisin mahdollisesti lisäproteiinia joka on usein tonnikala. Lepoa koitan harrastaa hyvänmaun rajoissa, että kroppa jaksais taas seuraavan treenin täysillä. Tämä ei kuitenkaan aina ole onnistunut, usein tulee vedettyä välipäiville lenkki. Fyysinen juoksukunto on ihan ok (cooper n.3000m) ja jaksaa juosta hyviä perus 5km lenkkejä. Nyt mennään ongelmaan. Muutama viime viikko on ollut ihan paskaa treenin kannalta, lihaskestävyys on jotenkin romahtanut, ei jaksa painaa vaikka olis kuinka hyvällä fiiliksellä. Taso on siis laskenut hurjasti, tuntuu siltä kuin olisi alussa treenin kanssa. Joo, olen miettinyt voisko se olla esim ylikuntoa mutta en jaksa uskoa koska tuntuu siltä että on treenannut kuitenkin liian "vähän". Ylikuntoon pääsee jos treenaa kovaa ilman lepoa, näin olen ymmärtänyt. Ja ravinnosta ei voi olla kysymys, tulee syötyä joka päivä hemmetin hyvin. Nyt pari kyssäriä. 1. osaako kukaan fiksu ja filmaattinen kaveri heittää arpaa edes lähelle, mistä voi olla kysymys ja mitä kannattais kokeilla/tehdä seuraavaksi asian selvittämiseksi, sitä kun on itse vaikea nähdä mikä voi olla vikana. 2. Ns. paikalliskestävyys kehittää nimenomaan sitä tiettyä lihasryhmää mille se reeni sitten ikinä kohdistuukin, jolla olen viimeiset pari kuukautta reenannut. Onko fiksua alkaa treenaa vuoroviikoin paikalliskestävyyttä (perus salitreeni, kroppa läpi) ja toisella viikolla yleistä lihaskestävyyttä (esim crossfit, muu hiit-treeni)? 3. Asia ei liity edelliseen mutta miksi sitä alkaa puuskuttaa ison ylämäen tai nopean spurtin jälkeen vaikka pitäisi olla hyvä ja kestävä juoksukunto?



Kiitos jo etukäteen rakentaville ja asiallisille vastauksille ja neuvoille.





via Pakkotoisto.com http://www.pakkotoisto.com/aloittelijoiden-osio/117981-lihaskestavyys-ja-vasymys/

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire