samedi 31 août 2013

Onko 6- jakoisessa järkeä?

Olen tähän asti treenannut 4- jakoisella siten, että 1. etureidet 2. rinta- kädet 3. takareidet- pohkeet 4. selkä- olkapäät. Joka toinen päivä lepo. Tämä on toiminut ihan hyvin, jalat varsinkin on saanut kunnolla kokoa ja se alunperin olikin tarkoitus tuossa systeemissä. Nyt tekis mieli vähän muutosta ja 6- jakoinen on suunnitelmissa, vaikka monet sanovat sen olevan ei niin hyvä. Treenit menisivät:

- etureidet

- rinta

- kädet

- takareidet, pohkeet

- olkapäät

- selkä

lepopäivä.



Tällainen siksi, että 4- jakoisen treenit venyvät aina niin pitkiksi, että viimeisissä tehot on jo lopussa. Esim rinta/ käsipäivinä tulee toistakymmentä liikettä kun tekee ensin penkkiä, vinopenkki k.p, peck deck, hauiskääntöjä tangolla ja k.p, vasarakääntöjä, kapeaa penkkiä, ranskalainen maaten, dippiä, jne jne. Forkutkin vielä päälle ja vatsat.



6- jakoisessa siis voi yhden lihasryhmän rääkätä kunnolla ja viimeisissäkin olisi tehoja vielä. 6- jakoinen voisi olla 5- jakoinen jos jalat treenais yhtenä pakettina, mutta käytännössä etu - ja takareidet on pakko jakaa, sillä etukyykyn, prässin, hackin ja etupotkujen jälkeen ei riitä puhti enää sjmv:on.

Tiedän monien sanovan, että lepopäivien jäädessä yhteen ei hyvä. Mutta miten niin? Kyllähän lihas saa sen levon kun esim. rintaan ei kohdistu kuin se yksi treeni viikossa. Mitä mieltä olette?





via Pakkotoisto.com http://www.pakkotoisto.com/treeni/117978-onko-6-jakoisessa-jarkea/

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire