vendredi 31 octobre 2014

3-jakoinen jalat kahdesti viikossa, miltä näyttäisi?

Pakkotoiston kirjoitusneitsyys menee tällä postauksella, toivotaan että kelpaa enkä töpeksi. Olen lukenut palstaa paljon mutta toistaiseksi en ole löytänyt vastaavaa aihetta joten piti tehdä tunnarit ja kysyä itse.



Eli treenihommat aloitin reilut 18 vuotta sitten Heavy Duty meiningeillä ja sitä jatkettiin about 8 vuotta ja kehitystä tulikin ihan kivasti. Sitten alkoi poksahdella paikat ja treeni-into loppui kun ei pystynyt ottamaan itsestään enää kaikkea irti joka treenissä. Sen jälkeen salilla käyntiä tuli hyvinkin harvakseltaan jaksoittaisesti ja vähemmällä raivolla joka ei riittänyt edes aiemmin hankitun voiman ja massan ylläpitoon.



Nyt sitten pari vuotta sitten taas innostuin lajista uudelleen kun huomasin että mitään vanhaa revähdyskohtaa tai nitkahtanutta raajaa ei jomota eikä kolota vaikka käykin treenaamassa, sekä treenin hyvät vaikutukset niska-hartiaseudun jumeille tuli huomattua. Aloitin 1-jakoisella 3 kertaa viikossa jota tein vuoden verran, jonka jälkeen vaihdoin tällä foorumilla esiteltyyn elaston(?) 2-jakoiseen. Samalla vedin käytännössä ylläpitokaloreilla eli oma paino ei muuttunut mihinkään mutta sarjapainot kuitenkin nousi koko ajan. Söin kuitenkin huonosti, pari isoa ateriaa päivässä, ei välipaloja jne. Viimeiset parikuukautta olin sitten dieetillä ja kiristelin turhia rasvoja pois. Oma paino tippui 4 kiloa ja sarjapainot nousi koko ajan joten ihan kelpo suoritus (edelleen ollaan kuitenkin tooooodella kaukana HD ajan painoista).



Nyt ajattelin rypistää talven ns "oikealla" ruokavaliolla pikku bulkilla ja katsoa että saisiko sitä taas vähän lihaa luiden ympärille kun tuota aiempaa taustaa kuitenkin on. Ja koska jostakin syystä tuntuu että tuo treenitauko HD päivien ja nykyajan välissä on syönyt eniten lihaa juurikin jaloista, päätin panostaa koipiin kunnolla koska ne nyt kuitenkin on ne tärkeimmät kulkuvälineet ihmisellä.



Tämän pohjustuksen jälkeen, miltä tällainen treeniohjelma viisaampien silmissä näyttäisi? Omin silmin katsottuna tuossa on jaloille kaksi treeniä viikkoon ja muille lihasryhmille suora + epäsuora rasitus viikon aikana eli tarkoitus on treenata 4 kertaa viikossa salilla. Ja koska muutakin elämää ja aktiviteettia on, jalat treenataan kahdesti viikossa jotta tuota HD-treeniaikojen kävelykyvyttömyyttä ja tönkköjaloilla koikkelehtimista ei niin paljoa/pitkään esiintyisi. Mutta olenko tullut tässä ohjelmaa miettiessäni sokeaksi ja tuossa on jotakin aivan älyttömyyksiä jotka kannattaisi ehdottomasti muuttaa? Osalla päivistä on paljon liikkeitä mutta 1- ja 2-jakoista tehdessä olen tottunut kovaan tempoon joten tuntia pidempään noissa treeneissä tuskin menee:







































































































































































































1. Jalat SarjatToistot
Kyykky46-10
SJMV/GHR46-10
Reisihauis36-10
Reidenojennus / Hack310-15
Reiden loitontajakone36-10
Reiden lähentäjäkone36-10
Pohkeet 1 jalalla (istuen&seisten)36-10
Vatsat
2. Selkä, rinta SarjatToistot
Leuanveto36-10
Ylätalja leveä26-10
Pendlay Row / alatalja36-10
1 käden kulmasoutu26-10
Vinopenkki KP36-10
Penkki26-10
Forkut310-15
3. Jalat SarjatToistot
Reisihauis315-20
SJMV315-20
Prässi / Hack315-20
Reidenojennus315-20
Reidenloitontaja315-20
Reidenlähentäjä315-20
Pohkeet 1 jalalla (istuen&seisten)315-20
Vatsat
4. Olkapäät, kädet SarjatToistot
Takaolkasoutu46-10
Facepull310-15
Viparit sivulle36-15
Pystypunnerrus36-10
Kiertäjäkalvosin310-15
Hauis KP36-10
Kapea penkki36-10
Ojentaja taljassa310-15
Hauis tangolla310-15
Forkut310-15




Tärkeintä olisi siis saada eniten surkastuneita osastoja heräteltyä henkiin : jalat, yläselkä, takaolkapäät joten siksi takaolkapäillekin pari liikettä jne. Mavelle en keksinyt tuonne paikkaa, sekin olisi johonkin väliin hyvä saada sullottua vai korvaako jalkapäivän SJMV maven. Vai pitäisikö toisessa jalkatreenissä vetää normimave?



Huh...tulipa pitkä postaus, toivottavasti joku jaksoi lukea loppuun...





3-jakoinen jalat kahdesti viikossa, miltä näyttäisi?

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire