lundi 30 décembre 2013

Kaikkien lihassolutyyppien treenaus

Omituisesti en muista koskaan lukeneeni tästä aiheesta mitään. Teemmepä siis ketjun.



Pyörinyt viime päivinä päässä uusi ihmetyksen aihe: Jos kerran yritetään lihasta kasvattaa, niin eikö äkkiseltään voisi luulla että silloin tietenkin kannattaa treenata jokaista lihassolutyyppiä?

Maalaisjärkihän sanoisi, että tietenkin lihas kasvaa suurimmaksi, kun ei jätetä mitään solutyyppiä treenaamatta, mutta toisaaltahan kaikki tietävät että maratoonari näyttää maratoonarilta ja bodari bodarilta..



Asiaa sivuten tietysti kaikkien kannattaa kokeilla mitä lihassolutyyppiä itseltään eniten löytyy, koska voi olla että joillekin istuu paremmin hyvinkin pitkien sarjojen sahaaminen ja pihviä tulee, vaikka useimmille se perus 8-12 varmasti paras vaihtoehto onkin.



Mutta siis, kysymys: Onko tätä asiaa juurikaan tutkittu? Itseäni alkanut tämä mietityttämään kun tuntuisi tuo volyymitreeni toimivan paremmin. Ja ei siis siksi ettenkö osaisi isoilla romuilla kohdelihaksilla tai isolla teholla nostaa.



Laitetaan vielä muistin virkistykseksi tämä:



Tyyppi 1

Nämä ovat hitaita soluja ja supistuvat hitaammin kuin tyypin 2 lihassolut. Saavat energiansa aerobisesti, eivätkä väsy kovin helposti ja sisältävät paljon verisuonia.



Tyyppi 2A

Ovat tyypin 1 soluja nopeampia, mutta myös suhteellisen kestäviä eivätkä väsy kovin helposti. Saavat energiansa oksidatiivisesti tai glykolyyttisesti ja sisältävät runsaasti verisuonia.



Tyyppi 2B

Vieläkin nopeampia supistumaan. Sen lisäksi ovat muita voimakkaampia, mutta väsyvät helposti. Saavat energiansa glykolyysistä ja sisältävät niukasti verisuonia.





via Pakkotoisto.com http://www.pakkotoisto.com/treeni/120121-kaikkien-lihassolutyyppien-treenaus/

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire