mercredi 26 mars 2014

Boulderointi

Täällä ei ole vielä varsinaista boulderointi-ketjua, joten päätin perustaa sellaisen. Samoin nimetty ketju löytyi kaupungit-osiosta, mutta siinä haettiin vain treenikaveria, eikä se siis oikein sovellu yleiseen boulderointikeskusteluun. Itselläni on tosin sama tarkoitus, mutta pidin fiksumpana ajatuksena perustaa yleisen ketjun, jonka ensimmäisessä viestissä vain haen treenikaveria Helsingistä. Pakkiksella kuitenkin aivan varmasti on sen verran boulderoijia, että keskustelua syntyy. Seinä-, jää-, kallio- ja vuorikiipeilylle jo onkin oma ketjunsa, jossa on silloin tällöin keskusteltu myös boulderoinnista, mutta sillä boulderointia ei mainita otsikossa ja varsinaisia boulderoijia kiinnostavat viestit hukkuvat helposti muiden lajien sekaan, ansaitsee boulderointi oman ketjunsa.



Avataan keskustelua vaikkapa muutamalla kysymyksellä, miten olette sovittaneet boulderoinnin voimaharjoittelun sekaan, mikä oli aloitustasonne ja mikä on tasonne nyt, oletteko boulderoineet Suomea pidemmällä ja mikä on mielestänne minimitaso, että muutaman viikon retkestä fontsuun saisi kaiken mahdollisen irti? Myös videoita olisi mukava katsella, mikäli niitä löytyy.



Oma harrastamiseni alkoi, kun vuosi sitten päätettiin kaverin kanssa lähteä huvikseen kokeilemaan oman kaupunkimme keskustan räjäytetyillä kallioilla kiipeämistä. "Inception" tähän tuli muutamaa vuotta aiemmin, kun jto postasi johonkin Nalle Hukkataipaleen yhden sormen leuan ja nousun Oral Officesta. Ottamalla myöhemmin yhteyttä paikalliseen seuraan löytyi sitten ihan kiivettäviä siirtolohkareitakin ja kevään sekä alkukesän ajan käytiin boulderoimassa 3-5 päivänä viikossa. Tämä tehtiin aina välittömästi salitreenien jälkeen, joita kiipeily ei ihme kyllä häirinnyt ollenkaan, päinvastoin. Leuanvedon sarjapainot nousivat muutamassa kuukaudessa 20 kilosta 40:een kiloon, myös puhtaita hauiskääntöjä pystyi tekemään aiempaa suurimmalla painoilla ja vetoremmeistä pystyi luopumaan lähes kokonaan. Boulderointi siis todellakin sopii mukavaksi sivulajiksi voima- tai bodyharjoittelun ohelle.



Pidin itse syksyn ja talven boulderoinnista taukoa, mutta nyt olen muutaman kerran käynyt Kiipeilyareenan ja Isatiksen sisäseinillä ja harrastusta on yksinkertaisesti pakko jatkaa. Kaikki boulderointikaverit ovat kuitenkin tällä hetkellä intissä, joten olisiko täällä muita helsinkiläisiä, joiden kanssa voisi lähteä kiipeilemään ulkokiville? Tasoni on tällä hetkellä noin 5c/6a-luokkaa, tosin kehitystä on varmasti kevään ja kesän aikana odotettavissa. Taivaskallio ja Pihlajamäki voisivat siis olla tällä hetkellä ensisijaisia vierailukohteita, Mellunmäki sitten muutaman kuukauden päästä. Omaa pädiä ei ole ja olen valmis boulderoimaan niin usein kuin sormet kestävät, eli vähintäänkin muutaman kerran viikossa. Yhteyttä voi ottaa vstaote (ät) pakkotoisto (piste) com, jatketaan tässä ketjussa yleistä keskustelua aiheesta.








via Pakkotoisto.com http://ift.tt/1g0B00b

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire