samedi 29 mars 2014

Iän vaikutus treenikuntoon

Hei,



Ajattelin kysyä muilta kanssa treenaajilta, että miten vuosien saatossa salikunto on muuttunut. Itse olen 30v mies ja tällä hetkellä salitreeni ei kulje yhtä hyvin kuin esim. 3-8 vuotta sitten.



Mietin, että alkaako 30 vuotiaana voima- ja kuntotaso heikkenemään näkyvästi verrattuna 20-kympiseen. Tällä hetkellä tuntuu, ettei salilla saa enää nostettua painoja yhtä hyvällä draivilla puntteja. Ei pysty vääntämään enää loppuun asti niin hyvin kuin takavuosina. Johtuuko siitä, että luontaisesti ihmisen Testo-arvot laskevat iän myötä. Samoten en saa samallaisia kiksuja sallitreenistä vai onko tämä sitten enemmän psyykepuolen ongelma?



Tuntuu myös siltä, että hoikemmat sällit nostavat raaemmin rautaa kuin minä. Minulla kun on tätä lihasmassaa sen verran että on päälle 40 senttiä leveyttä hauiksen ympärillä. Toki pyrin vaihtelemaan treenimetodeja, enkä pyri kaavamaisuuteen.



Taustastani sen verran, että olen treenaillut n. 12 vuotta aktiivisesti ja muskelia löytyy sen verran ettei ihan trendiliikkeiden vaatteet mahdu päälle.



Onko muilla vastaavia kokemuksia tai havaintoja iän vaikuttaessa treeniin tässä 30-kympin kynnyksillä?





via Pakkotoisto.com http://ift.tt/1dEcDe6

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire