dimanche 16 novembre 2014

Insuliini - makeutusaineet - insuliiniresistenssi

Täällä voi puhua insuliiniresistenssistä lisää, viitaten uusimpaan WLOGiin missä Peter puhuu jonkunverran makeutusaineista ja insuliinista:








Quote:




mrNICEGUYView Post

Tosta insuliiniresistenssistä kun puhuttiin, niin tuli mieleen teoria miten kroppa valmistuu ravinnon saamiseen sitä kuvitellessaan tai nähdessään. En tiedä onko sitä todistettu että menisi 100% niin, mutta esim. suklaapatukan nähdessään kroppa alkaa tuottamaan insuliinia ja lihakset glukoosia. Sitten jos se ei saakkaan ravintoa niin ainakin lihasten ylimääräinen glukoosi muuttuisi rasvaksi.



Jotainhan siellä kropassa tapahtuu, kun esim. vanhojen ufopastillien muisteleminen saa aikaan kuolan valumisen...



Ainakin omalla kohdallani huomaan että en saa nykyään juurikaan mielihyvää sokerisista herkuista, enkä pysty niistä oikein "unelmoimaankaan". Sen sijaan suolaista, rasvasta ja lihaisaa ruokaa tekee useimmin mieli. Painoa on aina ollu vaikea nostaa eikä läskikään oikein tartu. Liekkö se sitten syynä että oon vierottunu sokerista aika aikasessa vaiheessa enkä saa niistä mielihyvää? Rasvasen ruoan "unelmoiminen" ei muistaakseni piikkaisi insuliisia koska insuliini ei ole niin isossa roolissa rasvan sekä proteiinin imeytymisen ja käytön kanssa...



Niin mitä lie tapahtuu makeutusaineiden kanssa sitten? Tuskin sekoittaa kroppaa jos hiilihydraattia saadaan samalla, mutta entäpä pelkän makeutusaineen nauttiminen esim. proteiinijuomassa? Niin ja siis tätähän Peter tuossa videossa tarkoittaa virhesignaaleilla, nyt kun pidemmälle videota katsoi.



Herää muuten jännä kysymys että miksi pitää makeuttaa tai keinomakeuttaa parantaakseen jonkin asian makua. Pekonin makuinen proteiinijuoma voisi mennä kuin kuumille kiville insuliinifriikeille ym. :D Sitten taas herää lisää kysymyksiä että mitä tapahtuu kun kroppa luulee saavansa rasvaa ja proteiinia, tai miten keho reagoi nopeasti imeytyviin proteiineihin vs. hitaasti imeytyvät. Tässäkin taitaa tulla vastaan se sama lopputulos mikä kaiken muunkin treeniin ja ravintoon liittyvän kanssa, eli sopivasti kaikkea ja jätetään ne keinotekoset hyllylle sekottamasta pakkaa...







Quote:




timseView Post

Kostea juhannus vai 6-10 lasia zeroa päivässä vuoden ympäri?



Ongelma taitaa olla juuri toi mitä Peter sanoi, että sitä makeutusainelimua juodaan pitkin päivää, käydään jääkaapilla ottamassa se lasillinen ja sitä sitten lipitetään janojuomana ilman samanaikaisesti otettua hiilaria. Ja tuota kun tulee tavaksi niin sitä tekee sitten tosiaan vuoden ympäri, uudestaan ja uudestaan väärää signaalia.



Tällä nyt ei tietenkään ole mitään merkitystä mutta minä en saa minkäänlaisia vatsavaivoja tai muuta akuuttia makeutusaineista. Mutta jotenkin ne ei silti mulle sovi, kokoajan mahassa sellainen "tyhjä olo" kun niitä juo... verrattuna jopa veteen. Semmoinen täysin argumentoimaton ja selittämätön olo joka viestii "tää ei ole hyvä juttu". Enkä nyt keksi ihan just muuta joka vastaavanlaisen tunteen aiheuttaisi, en ressaa tai kammoa mitään ruokia.



Toki se viinakin hormonitasapainot sekoittaa. Ainakin hetkellisesti. Mutta tuommoinen jatkuva ja pitkäaikainen häiriö on helposti pahempi.





Quote:




loopsView Post

Ajatellaan ihan hypoteettisesti tilanne mikä ei voi olla ikinä kenenkään pakkislaisen kohdalla todellinen. Joku ostaa hampurilaisaterian eli burgerin, raksut ja light limpparin. Tässä tilanteessahan makeutusaineesta ei ole haittaa koska samalla saadaan ihan oikeaa hiilaria? Sen määrää vain rajotetaan?





Quote:




mrNICEGUYView Post

Aika villi ajatus. Siis se että joku pakkislainen joisi light limua mättöpäivänä!



Mutta siis.. En tiedä onko tiede vielä tutkinut tuota kuinka tarkasti, että huomaako kroppa että jotain jää puuttumaan kun on valmistautunut paljon isompaan kuormaan. Tällöin resistenssiä tulisi vain vähän?







Quote:




timseView Post

Itelle tulee mieleen lähinnä hampaiden varjelu, perusteena sokeroimattomien käytölle jos kumminkin mättää.



Eikai elimistö sitä tiedä miten paljon hiilaria tulee, makeuden perusteella? Joko on se signaali päällä tai sitten ei, ja sitä seuraa joko hiilaria kuten pitäisi tai sitten ei seuraa jolloin signaali oli väärä. Luulisin että vaikka heittäisi 20 hermesetas-tabua suuhun, niin että imelyys valtaa koko pään, ei signaalia voi vääräksi kutsua jos samaan aikaan syö vaikka leivän. Hiilaria eli vastinetta kumminkin tulee, sama juttu kuin esim. palkkarin myötä tulee makeutusainetta mutta hiilaria esim maltoa kans.



Eli tyhjään mahaan light-limun juonti ilman mitään ohessa olisi se ongelma joka korjautuu sillä että syö/juo mitä tahansa hiilaripitoista minkä verran vain. Joka kuulostaa helpolta eikä ressaa yhtään.




- - - Updated - - -



Ulkomaalainen ketju löyty aiheesta missä kirjotettiin että syljen eritys tekisi tämän signaalin joutuessaan mahalaukkuun:




Quote:




Many people say that seeing, chewing and thinking about food cause high insulin levels and makes you gain weight.




Quote:




It does increase insulin production.

It does increase GLP-1.

It does signal to your body you are going to eat.

Some of the food is digested regardless of 'spitting' (small amounts).

It will not make you gain weight unless you eat more calories than you need over the course of the day.








Insuliini - makeutusaineet - insuliiniresistenssi

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire