samedi 29 novembre 2014

ranne kipeä, ei kestä painoa ja taittamista

Eli on parisen kuukautta vaivannut ranne, ei pysty painoa laittaan ranteelle ollenkaan, eikä edes punnertaan normaalisti, ehkä kädet nyrkissä tai sormilla joten kuten, mutta silloinkin vihloo aivan saatanasti, ja ranteen pyöritys taittelu sattuu myös. Huomasin, että kun kättä yrittää kääntää sisäänpäin (kuvan mustan nuolen mukaisesti), niin ei taivu niin pitkälle, kuin toinen ranne, vaan pysähtyy ja vihloo kovasti. Käsi nyrkissä tämä tuntuu vielä enemmän. Muihin suuntiin taipuminen onnistuu normaalisti, mitä nyt vähän jäykkä välissä. Ranteen eri lihaksia olen koittanut hieroa, eikä ole vaikuttanut juuri mitenkään.



Peukalon ja nimettömän liikuttaminen vihloo myös. Sormien liikerata normaali ja käden nyrkkiin laittaminen kuitenkin onnistuu normaalisti. Ganglio on aika huomaamaton, ja saakin sivusta katsoa tarkkaan ja valossa, että pienen möykyn huomaa, en tiedä milloin tää on tullut, se on vaan ilmestynyt, kipeä ei ole. Kipu tuntuu enemmänkin sisällä ja kämmenpuolella, ja rajasin sitä punaisella kuvassa, täysin punaiset kohdat ovat ne missä kipu on selvintä ja suurinta.



Kun kämmen on auki, ja nimetöntä (ganglio sormi) liikuttelee, tai paremminki kuin yrittäis laittaa yhtä sormea suorassa nyrkkiin, muiden sormien ollessa suorassa ja ei nyrkissä, niin ganglion kohdalla tai vähän alempana, niin naksuupi joku kohta ranteessa.









mikähän vialla? Jännentuppitulehdus? mitähän vaihtoehtoja näiden mukaan tuosta ainakin voisi sulkea pois?



Mitään buranaa tai tulehduskipulääkettä yms en oo ottanut (kun alkoi vaivaamaan), vaan annoin vaan olla, ja olikin huomaamaton muutamia viikkoja, mutta nyt taas tuli takaisin kun yritin antaa rasitusta. Onkohan se kroonisoitunut? Jos tuonne arvauskeskukseen menee, niin ne varmaan antaa buranaa tai muita tulehduskipulääkkeitä, eikait ne vaikuta enään, jos on krooniseksi tullut? Ja olisiko niin, että krooniseksi muututtua voi alkaa repeilemään nivelsiteet (ellei niin ole jo käynyt) tai tulla rustovaurioita tai jotain? APUA! Saakohan rannetta enää entiselleen? :/





ranne kipeä, ei kestä painoa ja taittamista

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire