mercredi 26 novembre 2014

Toistuvat yläselän jumi ja polte

Nyt on jo pari kuukautta vaivannut itselle ihan uusi vaiva: Yläselkää alkaa ikäänkuin polttamaan/juilimaan ja sitä kestää siihen asti, että syön 600mg ibuprofeiinia. Parasetamoli ei vaikuta mitään. Kipu tuntuu pahimmalta lapojen välissä ja säteilee trapsien kautta korvien alaosaan sekä pahimmillaan kipuiluna kyynärpäähän. Joskus on päivä pari, ettei ole mitään oireita ja sitten vaiva taas palaa. Viimeksi eilen kipu alkoa klo 19.00 ja loppui 02.00 kun luovutin nukkumisyrityksen ja söin sen Buranan.



Vaiva liittyy ehkä istumatyöhön. Töissä kun istuu sen 8h ja siihen päälle kotona 5h niin siinähän se on. Mutta kun samaa duunia on tehty 15v ja nyt syksyllä tuli ensimmäistä kertaa nämä oireet. Eli voiko se olla kramppi, tulehdus, välilevypullistuma niskassa? Jälkimmäinen minulla on ollut alaselässä aikanaan ja silloin kipu oli kyllä enemmän terävä ja infernaalinen eikä se tuntunut selässä vaan säteili jalkaan.



Tennispallolla olen koittanut hieroa monesti (koska selkä tuntuu ihan niinkuin sen pitäisi jotenkin naksahtaa paikalleen...) mutta se ei helpota ja ehkä jopa pahentaa. Samoin salilla jos teen selkäjumppaa esim. kuminauhoilla, niin sekin tuntuu pahentavan tilannetta. Venyttely ei myöskään juuri auta eikä helpota. Mutta esim. pään painaminen rintaan ja sivulle samalla kun vetää kädellä varovasta alas sattuu niskalihaksissa sekä juurikin lapojen vierestä. Samoin pään taivutus ihan taakse aiheuttaa kovan kivun niskalihaksissa jotka tuntuvat kramppaavan heti...



Joko amputoidaan koko pää? Buranaa harkitsin vetäväni viikon parin kuurin, vaan nyt on niin että tällä hetkellä on päällä kova närästys jonka vuoksi syön Somacia. Ja ibuprofeiinihan nimenomaan aiheuttaa vatsan limakalvojen heikkenemistä ja täten pahimmillaan mahahaavan...Vai onko olemassa jokin tulehduslääke mikä ei tätä tee?





Toistuvat yläselän jumi ja polte

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire