mercredi 19 novembre 2014

Loivennus dieetillä (reverse dieting)

En äkkiseltään löytänyt ketjua tästä touhusta, mutta vinkatkaa jos jo on.

Reversedieettaus, osa 1 ? siirtymä plussalle rankan dieetin jälkeen | Fast Sports Nutrition



Onko kokemuksia?



Kiinnostaisi aihe ihan tavallisen salillakävijän näkökulmasta. Luulisin että loiventavassa dieettauksessa olisi ideaa myös ihan meillä perusharrastajilla, jos rasvaa haluaa pois ja haluaa sen pysyvän pois. Ainakin itselläni paluu dieetiltä normaaliruokavalioon on melkein aina tuntunut olevan jonkinlainen shokki keholle, josta se yrittää ottaa kaiken irti (=varastoida rasvaa minkä ehtii kun sitä taas saa). Ehkä tästä olisi siis hyötyä myös ihan nollakaudelle siirryttäessä, totuttaa aineenvaihdunta rauhallisemmin uuteen tilanteeseen.



Itse ajattelin loiventaa jouluun mennessä. Mitä tahtia loivennus kannattaisi tehdä? Kaavailin jotain alla olevaa, vähän reippaampi tahti kuin tuossa Hulkin jutussa koska dieettitilakaan ei ole ollut niin radikaali.



- Dieetillä lähtötilanne itselläni noin -450kcal/pv, ja tämän jälkeen:

- Päivät 1-5: noin -380 kcal/pv

- Päivät 6-10: noin -280 kcal/pv

- Päivät 11-15: noin -200 kcal/pv

- Päivät 15-20: noin -150 kcal/pv

- Päivät 20-25: noin -50...-100 kcal/pv



Virhemarginaalia on, mutta suunnilleen viiden päivän välein tulisi ruokaa lisää siis noin 50-100 kcal/pv. Mitä mieltä olette, voisiko toimia? Tai onko joku jo kokeillut vastaavaa onnistuneesti / epäonnistuneesti? Vai olisiko reverse varaa tehdä tällaisen dieetin jälkeen onnistuneesti nopeamminkin, tyyliin 3 x 5-6 pv jakso ja vajeet -300 -> -200 -> -100?





Loivennus dieetillä (reverse dieting)

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire