jeudi 24 avril 2014

Koiperhosia kerrostalossa?

Tossa pari viikkoa sitten pyydystin yhden perhose paperiin kun on pari sellasta lennelyt nyt muutaman kuukauden täällä kämpillä. Murskasin ötökän ja eikös sieltä turahtanut kultaisa hilettä paperille (ilmeisesti hyvä keino tunnistaa, että kyseessä on juurikin koiperhonen?).



No, ei siinä muuta kun kaikki tekstiilit sitten jätesäkkeihin ja saunaan, ja pesuun. Yksiäkään munia en löytänyt enkä eläviä toukkiakaan, yhdessä villaisessa kaulahuivissa oli pari jotain harmaata pölypitkulaa, jotka oisi ehkä voinut olla koteloita tai sitten vaan ihan pölyä. Yksiäkään villavaatteita eikä muita ole syöty.



Nyt on sitten feromoni koiansat seinillä ja kaapeissa koikarkottimet, joka huoneen suihkutin hyönteismyrkyllä jonka pitäisi tepsiä noihin runkkareihinkin. Luulin, että nyt ei ainakaan pitäisi missään olla mitään enään ja ihmettelin, että kerrostaloon ylipäänsä noita on tullut vieläpä keskellä talvea (joulukuussa näkyi eka), puhtaana pidetään aina luukku kuitenkin.



Nyt tosta kun myrkytin, ansotin, pesin ja puunasin kämpän lattiasta kattoon on viikko ja taas näkyi yks perhonen vetelemässä? WTF? Ja noihin feromoni ansoihin ei oo koko tänä aikana yhen yhtä ötökkää eksynyt. Netistä oon lukenu käyttökokemuksia ja siellä on saatu tyyliin 30 koiperhosta tunnissa haaviin niillä.



Osaako joku hyönteis expertti sanoa mitä pitäisi tehdä tälläsessa tilanteessa? Vai onko mahollista että on joku kovasti koiperhosen näkönen toisen lajin edustaja jota ei vaan kiinnosta koiansat tai karkottimet?





via Pakkotoisto.com http://ift.tt/1lJXxTM

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire