lundi 21 avril 2014

Läski kuntoon

Hep vaan kaikille. Olen lueskellut näitä sivuja varmaan viitisen vuotta, tunnarin tein vasta nyt. Isoin syy rohkaistumiseen oli varmaan tuo Tanen -45kg/6kk-topikki Treenialueella. Itse täysin aloittelijana näissä hommissa ajattelin oman aiheeni sopivan paremmin tänne.



Nopeat taustat. +40v. En ole koskaan nostellut painoja. Olen satunnaisesti treenaillut kropan painolla, leukoja, punnerruksia, jne. Lenkkeilykin on maistunut, jaloilla ja pyörillä. Jossain välissä vaan vähän kaikki jäi, kun elämä potki päähän ja sohva+telkku+mättöä. Heräsin tilanteeseen vuodenvaihteen nurkilla, vaaka näytti 99.7kg, eli läskiä oli ja paljon tähän 180cm kroppaan. En tehnyt mitään uudenvuodenlupauksia, enkä muutenkaan tiukkoja aikatauluja, mut päätin kuitenkin lähteä parempaa kohti. Ei mitään kaikkihetimullenyt-touhua, mutta vähensin roskaruuan ja sokeripullan syöntiä reilusti. En lopettanut, mut vähensin.



Harmi, kun ei tullut heti alusta otettua lukemia paremmin ylös. Oikeastaan pelotti se vaa'alla käynti, en halunnut vahingossakaan nähdä satasen menevän rikki. Toisaalta oon aina ollu huono käymään puntarilla. Mut 1.4. oli kuitenkin 10kg hävinnyt ja vaaka näytti 89.5kg. Eilen uskalsin ottaa käsikapulankin käteen ja mitata rasvaprosentin. 88.3kg ja 26.1%. Vaaka on Omronin BF508 ja olen kyllä perillä, että se lukema on mitä on. Näyttänee se kuitenkin jotain suuntaa, jos se siitä liikkuu?





Ja sit se varsinainen syy, miksi tein aiheen tänne. Kiinnostaisi aloittaa painojen kolistelu. Ja vaikka paljon näitä juttuja olenkin lukenut, niin kaipaisin kokeneimmilta jotain kommenttia, että onko touhussa mitään järkeä, vai meneekö ukko ihan mettään? Oikeastaan aloitin jo eilen. Sain pääsiäisenä penkin, tangon ja painoja. Mallia kaverille pieneksi jäänyt Tarjoustalon halpissetti, mutta riittänee mulle toistaiseksi.



Niin, se aloitus. Starting Strength olisi varmaan ollut se loogisin. Ja Arnoldin kuusikkoakin kehuttiin. Mutta päädyin nyt kuitenkin tuohon 5x5 single factoriin. Menikö tää nyt heti alussa persiilleen, vai oisko tuo toimiva kaverille, joka on nostellut vaan omaa kroppaa? Aloituspainot jouduin aikalailla arvailemaan, mutta varmaan ne siitä tarkentuu ajan kanssa. Nyt kun ensimmäinen maanantai on takana, niin viimisten painojen kohdalla tuntui, että painaa, mutta ei tarvinnut mennä viimeisillä voimilla. Ollaanko tontilla, vai pitäisikö viimeisen nousta puoliväkisin hampaat irvessä?





Ja samaan alkusyssyyn toinenkin kysymys. Aloin jo aiemmin vetelemään leukoja, kun muistin taas miten hauska laji se olikaan. Tän kuun alussa aloitin netistä löydetyn Armstrong Pull Up-ohjelman, eli joka arkipäivä vedellään se mitä kunakin päivänä ohjelmassa olevia jaksaa. Onko tää nyt iso EI-EI, jos haluaisin tehdä molempia? Oikeastaan tää leukojen vetely kiinnostais enemmän, eli mielummin jättäisin sitten tuota nostelua vähemmälle, jos jotain pitää karsia.





Mut tosiaan, arvostaisin kovasti, jos saisin kommentteja noihin kysymyksiin. Koitetaan saada läski kuntoon, jossain ajassa. :)





via Pakkotoisto.com http://ift.tt/RGyjN5

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire