dimanche 27 avril 2014

Vähän edistyneempi aloittelija kaipaa apua treeniohjelman valintaan

Hei! Meniköhän tämä kysymys oikeaan paikkaan...? Toivoisin mielipiteitä ja näkökulmia treeniohjelman valinnan vaikeutta helpottamaan. :)



Takana on vähän yli vuosi salitreeniä. Olen koko ajan tehnyt 1-jakoisella 2 kertaa viikossa, silleen rennolla asenteella mutta kuitenkin tavoitteita kohti pyrkien. PT teki alkuperäisen ohjelman ja sitä olen käyttänyt runkona, vaikka jotain liikkeitä on tullut vaihdeltua silloin tällöin tässä reilun vuoden aikana. Ensimmäiset pari-kolme kuukautta tein 10-12 toistoa per sarja, sitten muutaman kuukauden noin 8 toistoa, sen jälkeen 4-6 ja nyt on taas meneillään vähän pidempää settiä, eli 8-10 toistoa. Tulosta on tullut ihan kivasti, esim:



mave 8x20 kg -> 5x95 kg ja 1x105 kg

kyykky 8x20 kg -> 6x70 kg

penkki 10x20 kg -> 10x42.5 kg ja helppo ykkönen 55 kilolla tuli tämän vuoden alussa



(Vaikka treenissä ulkonäkö kiinnostaa vähemmän kuin voima, niin ei kehitys silläkään puolella ole huono: paino on pysynyt kutakuinkin samana, mutta vanhat vaatteet lepattaa vyötäröllä kun taas hartioiden ja reisien kohdalla kinnaa. :D )



Tuo 1-jakoinen on toiminut mielestäni hyvin ja semmoisella olisi tarkoitus myös jatkaa. Nyt olisi kuitenkin mahdollista käydä salilla 3 kertaa viikossa kesän aikana ja tekisi mieli kokeilla jotakin näistä voimaan keskittyvistä ohjelmista, kuten Starting Strength, 5x5 Single Factor tai Wendler 5/3/1. Meinaa vaan mennä pää sekaisin näistä kaikista kun yrittää niitä opiskella ja vertailla.



Mitä mieltä olette, mikä olisi näistä sopivin tässä tilanteessa? Tai olisiko joku muu vaihtoehto parempi? En oikein tiedä mitä kaikkea pitäisi ottaa huomioon ohjelman valinnassa. Onko edes hirveästi väliä minkä noista valitsee?





via Pakkotoisto.com http://ift.tt/1hDzYYS

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire