samedi 26 avril 2014

Ruokavaliota kuntoon, proteiini ongelmana

Olen nuori nainen, jolla elämäntaparemontti menossa jo pidemmän aikaa. Mitat tällä hetkellä 158/52. Tavoitteena parempi ruokavalio, kunto, lihasten kasvattaminen ja tupakoinnin lopettaminen (onnistunut vähentämään jo puolella jee!). Viimeiset puolitoista vuotta urheilu pysynyt suhteellisen hyvin kuvioissa kävelyn, pyöräilyn ja kotona treenaamisen kanssa. Salilla en tällä hetkellä käy, tarkoituksena aloittaa sekin piakkoin jälleen kerran. Pahana tapana aina kun olen salilla käynyt, vedän itseni huomaamatta piippuun, ruokavaliot perseestä, ja loppupeleissä kyllästyn ja jään sohvalle makaamaan. Josta päästäänkin ruokavalio-ongelmaan, joka pitäisi fiksata ennen kuin lähden salitreeniä taas harrastelemaan.



Pahin ja noloin ongelma ruokavaliossani on nirsous, jonka takia proteiinin saanti taitaa jäädä liian alhaiseksi? En pidä rahkasta tai raejuustosta, kananmuna menee leivän päällä ja ainoa kala jota syön on purkkitonnikala. Herkkuja ja leipää kuluu liikaa edelleen, vaikka suunta on alaspäin. Tarvitsisin jotain vinkkejä näiden tilalle, kun nuo perus protsku-välipalat ei mene alas kurkusta. Proteiinijuomia turha ehdotella, ne vasta oksettaakin…jotkut patukat menee nipin napin, mutta ei niitä päivittäin pysty syömään.



Esimerkki päivän syömisistä ja treenailuista:



- Herätys klo 5, heitän vaatteet päälle ja lähden pyöräilemään töihin, matkaa 4,5km

- Aamupala 8 maissa, myslipatukka tai banaani

- Joskus tulee syötyä toinen patukka/banaani 10 maissa (töissä ei ole jääkaappia, eikä aikaa oikein pitää kuin se 10min taukoja yhteensä, ruuan roudaaminen mukana pisin työpaikkaa myös hankalaa ellei mene taskuun)

- Klo 14 pyöräilen kotiin samat 4,5km

- Klo 15 ruisleipä sulatejuustolla ja kalkkunaleikkeleellä tai 3 näkkäriä, kurkkua/paprikaa, jogurtti, suklaapatukka

- Klo 17-19 pari perunaa, 1-2 broilerin rintafilettä, paprikaa, kurkkua, porkkanaa

- (3-4krt vko) klo 20 iltalenkki 1h reipas kävely tai 30min pyöräily + 30min kotitreeniä (toistot vaihdettu kk sitten 15-20 -> 6-10)

- Klo 21-> iltapalaksi purkki tonnikalaa/muutama näkkäri/ruisleipä/suklaata/marjoja ym



Askelmittarin mukaan päivän aikana tulee käveltyä 12-28 tuhatta askelta. Juomien puolesta menee vain vettä, n. 2-3l. Limppareiden juomisen olen lopettanut, laktoosi-intoleranssista kärsinyt jo ennen maitojuomien tuloa, jolloin oli vain hyla-maitoa…eli maito maistuu nykyään pahalta kun piti sen juominen aikoinaan lopettaa. Lisäravinteina tulee napattua multivitamiini, kalkkitabu ja omegat. Parin viikon ajan laskeskelin kaloreita niin vaihtelivat rajusti päivien mukaan, heittelivät 1400-2300kcal, riippuen lähinnä iltasyömisistä…



Vielä vuosi takaperin 3/4 päivän kaloreista koostui herkuista, joten olen suht ylpeä jo tästä saavutuksesta, mutta matkaa on vielä… :) Olisi kuitenkin kiva kuulla asiantuntevilta ihmisiltä, onko ruokavalioni edelleen täysin perseestä? Mikäli saisin loputkin herkut vaihdettua johonkin protsku-välipalaan olisiko ruokavaliossani paljon muuta vikaa? Tavoitteena kuitenkin olisi alkaa kasvattaa lihasta… onko tämä mahdollista ilman proteiinijuomia, rahkoja ym? Voisinko syödä vaikka kanan rintafileitä rahkojen tilalla? Onko se liikaa lihaa jos syön päivän aikana esim. jauhelihakastia pari kauhaa, 2-3 broilerin rintafilettä ja purkin tonnikalaa?



Ps. modet siirtäkööt viestin jos tarvis...





via Pakkotoisto.com http://ift.tt/1h1IQbk

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire