samedi 14 février 2015

Ensimmäinen toisto ei mene liikeradan loppuun saakka (penkki jne.)

Tämmöinen hölmö kysymys tuli mieleeni.



Olen huomannut viimeaikoina ongelmaa, kun sarjapainot ovat hieman kivunneet taas pitkästä aikaa nousuun, että esimerkiksi penkissä en saa ensimmäistä toistoa isommilla painoilla vietyä loppuun saakka (alas asti), vaikka olisi lämmitelty mm. pikkupainoilla sekä kepillä olkapäitä.



Varsinaista kipua ei esiinny, mutta joku pistää vastaan, kun koitan laskea tankoa esim. maksimivitosellani alas asti ja joudun jättää jotain 5-10cm vajaaksi liikkeen. Seuraavalla laskulla ei mitään ongelmaa viedä rintaan. Tämä on about maksimi 5-8 sarjoissa penkissä. Mielestäni "jökkäisy" - tai ehkä paremminkin kireys - tapahtuu jossain etuolkapään seudulla, mutta se on vähän hankala hahmottaa (PS. lisätään tähän vielä että lasken tangon suht alas - ehkä jopa pikkaisen nännien alapuolelle). Olen huomannut samankaltaisen ongelman myös haukkaa tehdessä lähelle omia maksimi 5-8:seja. Jostain syystä näissä kahdessa "RHP liikkeessä" tuo näkyy parhaiten. Esim. haukkaa tehdessä maksimikutosella lihaksessa joku pistää vastaan jo ennen puolta väliä, mutta kun laskee rauhallisesti takaisin ja ottaa ilman nykäisyä alhaalta uuden niin eipä enää esiinny ongelmaa. Haukkaa tehdessä luonnollisesti ongelma tuntuu hauiksen seudulla. Vetoliikkeissä en huomaa samaa ongelmaa.



Eipä tämä ongelma nyt kummoisen paha ole, mutta jaksaa ihmetyttää pari vuotta treenanutta aloittelijaa. Oi Pakkiksen gurut, onko kokemuksia samanlaisista ongelmista - hermotusongelma mahdollisesti, vai jäykkä lihas tms. (joka pitäisi vain venyttää paremmin auki)?





Ensimmäinen toisto ei mene liikeradan loppuun saakka (penkki jne.)

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire