mercredi 18 février 2015

Rakenteellinen/synnynnäinen ojentajaongelma...?

Jou! Aloitin punttiharrastuksen ensimmäisen kerran joskus teinivuosina 90-luvulla. Silloin jo ihmettelin , kun oikean käden ojentajan joku jänne tms "napsahtaa" liikkeiden loppuvaiheessa, juuri ennen parasta venytystä (esim. ranskalaisessa punnerruksessa). Koko harrastus jäi kokonaan, tai lähes kokonaan pois elämästä yli kymmeneksi vuodeksi ja myös ojentaja-asia jäi vaivaamaan mieltä.



Muutama kuukausi sitten aloittein taas pikkuhiljaa uudestaan, eikä ojentajaongelma ole mihinkään vuosien saatossa hävinnyt. Se vituttaa. Lihakset on alkaneet kasvaa suht ok, kun olen syönyt paljon ja ottanut lisäprotskua lisäksi. Ojentajien treenaaminen on kuitenkin haastavaa, koska suurin osa liikkeistä aiheuttaa suoranaista kipua, jos niitä tekee. Perus penkkaamisessakin se häiritsee hieman, mutta maksimaalisen leveä ote ei ole estänyt liikettä, eikä kehitystä. Mikä eteen? Lääkäriin ja leikkaukseen en välttis lähtisi, ojentaja ei kuitenkaan muuten menoa haittaa ja kädet ovat aika isossa roolissa työelämässä. Treenaanko vaan ojentajaa parilla liikkeellä aina sekä rintapäivänä, että olkapääpäivänä, vai miten...?



Kyse on siis kyynärpään vasemmalla puolella (sisäkaarteessa) olevasta lihaksen osasta, tai jänteestä kohdassa, jossa lihas kiinnittyy.. heti "kiukkusuonen" vieressä.





Rakenteellinen/synnynnäinen ojentajaongelma...?

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire