jeudi 12 février 2015

Jatkuva kylläisyyden tunne dietillä vaikka päivittäinen kalorisaanti -4-500kcal?

Olen 24 vuotias mies



178cm pitkä, paino n. 80kg. Harrastan 4 kertaa viikossa kamppailu-urheilua, 1,5h kerralla. En käy tällä hetkellä töissä, eli päiväni ovat muuten hyvin kevyitä. Kalorilaskuri näyttää kulutuksekseni minimaalisella aktiivisuudella ilman liikuntaa 2200kcal, ja tuon liikunnan pitäisi tuoda siihen n. 450kcal lisää. Treenipäivinä söin ennen 2400kcal ja lepopäivinä 2000kcal, mutta kun paino ei lähtenyt putoamaan parissa viikossa pudotin lukemia treenipäivinä 2200kcal ja lepopäivinä 1900kcal. Näillä lukemilla menty nyt pari viikkoa ilman kummempaa muutosta painossa tai kehon näkyvässä rasvassa, ja kaiken kukkuraksi tunnen itseni pääasiassa kylläiseksi, mitä nyt iltaan sekä yöhön sijoittuvia satunnaisia makeamässyjä ei lasketa (ja ei, en mässyistä huolimatta syö karkkia tietenkään:D). Kellään tietoa/kokemusta moisesta? Kamppailin tasan saman ongelman kanssa syksyllä, mutta sillon jouduin jättämään dietin muista syistä loppuvuodeksi kesken.



Päivittäinen ruokavalioni koostuu pääasiassa maidosta, leivästä (ruis ja kaura), margariinista leivän päällä (becel), leikkeleestä, 300g kanasta tai 200g 9,5% jauhelihasta sekä joko 50g makaronia tai 150-200g perunaa. Satunnaisesti tulee hörpittyä myös whey 80 puolikkaalla ruokalusikallisella BCAA:ta.



1,5v sitten pudotin suht samanlaisella ruokavaliolla (toki kulutus arvioitu senhetkisen painon mukaan) ensin 102-90kg, ja myöhemmin 92-82kg ilman kummempia ongelmia. Painoa lähti vajaa kilo viikossa ja pieni näläntunne oli ihan normaalia.



En ole paljoa asiaan perehtynyt, mutta ihan jo oman kokemukseni perusteella kuvittelisin että raskaasti miinuskaloreilla oltaessa kylläisyydentunne ei ole jatkuva, ja suositeltujen miinuskaloreiden rajoissa pysyttäessä paino myös putoaisi mikäli kaikkia ravintoaineita syödään sopivasti.





Jatkuva kylläisyyden tunne dietillä vaikka päivittäinen kalorisaanti -4-500kcal?

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire