samedi 24 mai 2014

Fredrik " Freddi " Smulterille penkkipunneruksen MM-kultaa ME-nostolla

ONNEA TAAS KERRAN! Hurja mies olet Freddi!! :rock:

(C) YLE

Fredrik Smulter teki voimailun urheiluhistoriaa. Smulter voitti penkkipunneruksen MM-kultaa ME-nostolla.

Maalahtelainen Fredrik Smulter teki käsittämättömän tuloksen penkkipunnerruksen maailmanmestaruuskisoissa Tanskassa. Smulter nosti ensimmäisenä ihmisenä urheilukilpailussa penkistä 400 kiloa.

Yli 120 kilon sarjassa nostava Smulter johti kisaa jo ensimmäisen kierroksen jälkeen tuloksella 370 kiloa. Toisella kierroksella hän nosti ensin 377,5 kiloa, mutta yhdysvaltalainen Leo Jonathan korotti 380 kiloon ja meni johtoon.

Viimeisellä kierroksella Smulter pyysi tankoon huikean tasaluvun 400 kiloa, jolloin Jonathanin piti pyytää puoli kiloa enemmän. Smulter nosti kilot tasaisen varmasti ja puhtaasti suorille käsille, kun taas Jonathan ei saanut painoja nousemaan. Näin Smulter kruunattiin maailmanmestariksi ME-tuloksella.

Kenneth Sandvik nosti samassa sarjassa oman ennätyksensä 360 kiloa ja sijoittui 4:nneksi. Tomi Vikla oli 6:s alle 83 kilon sarjassa ja Sami Pullinen 12:s alle 120 kilon sarjassa.

Naisten alle 52 kilon sarjassa Hanna Rantala nosti MM-hopeaa tuloksella 127,5 kiloa. Hanna-Mari Maaninen oli alle 84 kilon sarjassa 5:s. Alle 18-vuotiaissa Susanna Törrönen nosti 84 kilon sarjassa MM-pronssia SE:tä sivuavalla tuloksella 105 kiloa.