mercredi 28 mai 2014

Sykemittarit turhia kalorien laskemiseen?

Testasin tänään kahdella samanlaisella iPhonella tunnin punttitreenin kalorikulutuksen Endomondoa käyttäen. Toisessa puhelimessa ohjelma laski kalorikulutuksen tietojeni mukaan ja toiseen olin parittanut Mio Link sykerannekkeen. Pelkkä ohjelma antoi kulutukseksi 480kcal ja sykerannekkeella oleva puhelin 490kcal.



Eilen tunnin pyörälenkillä tein saman testin ja puhelimet antoivat kulutukset 504kcal ja 505kcal. Mukana oli myös Polarin sykevyö ja siihen kuuluva kello joka antoi tulokseksi noin 400kcal, mutta tuo Polar meni nollille vähän väliä ja pomppi välillä miten sattuu. Nettitestien mukaan tuo Mio Link antaa yhtä tarkkaa ellei tarkempaa tietoa kuin parhaat sykevyötkin.



Eli ainakin omasta mielestäni sykevyöt ja rannekkeet ovat ihan turhia jos puhelimen ohjelma osaa laskea kalorikulutuksen noin tarkasti kohdalleen annettujen tietojen perusteella (sukupuoli, ikä, pituus, paino). Tietysti jos pitää vyötä sykealueen ilmoituksien takia niin siitä on varmasti jotain hyötyä, mutta kalorien laskuun vaikuttaa olevan turhia laitteita.





via Pakkotoisto.com http://ift.tt/1oLe4Js

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire