mercredi 21 mai 2014

Rintakehän (ja selän) oudot kiputilat

Kolmisen viikkoa sitten treenasin normaaliin tapaan punttia, kun eräänä aamuna heräsin ja huomasin, että olkapäitä viedessä eteen tuntui rintalastassa outo kipu. Lihaksia jännittäessä kipua ei ilmennyt, joten päättelin, että kyseessä olisi joko rintalastan

tai siihen rustolla kiinnittyvien kylkiluiden päiden kipu. Luulin, että olin nukkunut vain huonossa asennossa ja olin noteeraamatta asiaa sen kummemmin.



Parin päivän päästä treenasin rintaa ja samaa lievää kipuilua. Ensimmäisessä kovassa sarjassa kipu yltyi ja jätin rinta-treenin siihen. Kevyttä muuta jumppaa ja kotiin ihmettelemään. Parin päivän päästä kipuilua ei enää tuntunut. Salilla treenasin leukoja ja rintalasta otti osumaa tästäkin. Nyt kipu tuntui hieman enemmän vasemmalla puolella rintalastaa ja päivän parin päästä kipu olikin oikealla puolella.



Tässä vaiheessa laitoin salitreenin jäihin, jonka aikana kipuilu hieman lieventyi. Sitten tein vajaan 2h peruskestävyyslenkin ja pari tuntia lenkin jälkeen rintalasta ärtyi pahimmaksi siihen mennessä. Nyt myös tuntui rintalastassa kipua myös silloin, kun hengitti syvään, erityisesti sisäänhengityksen lopussa.



Muutama päivä lepoa ja oireet lieventyivät, mutta pientä kipuilua jatkui, mutta nyt kipua alkoi tuntua lavan kohdalla yläselän puolella :wtf: Aloitin ibuprofeeni kuurin, sillä epäilin tulehdusta.



Nyt salitreenistä ollut pari viikkoa taukoa ja lenkilläkin käynyt kerran pari. Tänään samainen oire on nyt oikealla puolella lavassa eli kun oikeaa olkapäätä vie eteen, pistävää kipua ilmenee oikeassa lavassa. Weird shit...



Korostan, että nyt rintalastassa ei tunnu yhtään kipua, vain oikeassa lavassa.



Mikähän ihme tämä voi olla?



Tietzenin oireyhtymä nyt ensiksi tulisi mieleen, mutta kuuluuko siihen tällainen "vaeltava" kipu? Lihakset eivät ole jumissa, joten kivun on pakko olla luustossa tai nivelissä vai voisiko kyse olla hermosärystä?





via Pakkotoisto.com http://ift.tt/1qW960D

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire