mercredi 28 mai 2014

Sekalaisia kysymyksiä treenistä ja ravinnosta.

1. Olen kuullut useaan otteeseen että treenipäiväkohtaisen treenin tulisi olla kestoltaan max. 45min ja sarjojen määrän max 16. Lasketaanko tuohon 45min kaikki salilla tapahtuva aktiviteetti lämmittelyineen ja venyttelyineen, vai koskeeko tuo 45min pelkästään tehokasta treeniä?



Itselläni koko treenin kesto on n. 90min, mistä ekat 15min on lämmittelyä pääliikettä varten, esim. Penkissä korotukset 20,40,60,jne. Ja viimeiset 20min kevyempää, n. 80% teholla tehtyä treeniä.



(Treenaan 2-jakoisella 4 kertaa viikossa niin, että joka treenipäivä koostuu raskaasta 90-100% teholla vedettävästä päälihasryhmästä, sekä kevyemmästä, 80% teholla vedetystä toissijaisesta lihasryhmästä.)



Tulisiko minun siis laskea treenini kesto siitä hetkestä kun alan lämmittelemään ja lopettaa kun koko treeni on vedetty läpi, vai miinustaa treeniajasta lämmittelyyn käytetty aika, vai tulisiko minun laskea treeniajaksi vain 90-100%teholla vedetty treeni?



2. Joidenkin lukemieni ammattilaisten ohjeiden mukaan treenata tulisi vain 3 kertaa viikossa. Onko salitreenin määräni sopiva?



3. Treenaan tuon lisäksi krav magaa 2 kertaa viikossa 1h15min, joka pitää sisällään aerobista liikuntaa, varsinaista lajiharjoittelua sekä venyttelyä. Liikun siis 6kertaa viikossa. Onko tämä liikaa?



4. Onko 500m-1km lenkki aamulla riittävä aineenvaihdunnan tehostamiseksi/käynnistämiseksi heti aamusta?



5. Kannattaako nykyisen treenimääräni päälle juosta enää edes kilometriä joka aamu?





via Pakkotoisto.com http://ift.tt/1wjRs7l

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire