samedi 31 mai 2014

Hirveästi ylipainoa eikä paino putoa, miksi ei?

Hei kaikille!



Olen lueskellut täältä ketjuja ja päätin lopulta laittaa avunpyynnön teillepäin, kun tuntuu siltä että täältä voisi apua löytyä minullekin.



Tilanteeni on siis se, että minulla on ylipainoa useita kymmeniä kiloja. Olen niitä yrittänyt aikojen saatossa tiputella keinolla jos toisellakin, mutta jokaisella kerralla laihtuminen on muuttunut hankalammaksi. Viimeksi syksyllä yritin taas, sillä kertaa metodilla "elämäntavat uusiksi". Lisäsin runsaasti aerobista liikuntaa, opettelin aamupalan syömisen ja katsoin vähän mitä suuhuni laitan. Näin jälkikäteen mietittynä ruokavalinnat ei menneet ihan nappiin, esim aamupalaksi saatoin syödä yhden jogurtin tms. Lopputulos nyt kuitenkin parin kuukauden revittelyn jälkeen oli se, että paino ei pudonnut grammaakaan. Siihen loppui myös motivaatio.



Nyt kk sitten ajattelin yrittää jälleen kerran. Aloitin gfg-tyyppisellä dieetillä suurin odotuksin. Olen noudattanut ohjeita grammalleen, punninnut ja mitannut ja pitänyt huolen ettei ruokavälit mene yli neljän tunnin. Juon vettä kolme litraa päivässä ja syön omegat, clat sun muut. Entisenä sohvaperunana olen ajatellut aloittavani liikunnan hissukseen, ettei mene taas sillä puolella överiksi. Siispä liikuntaa tulee tällä hetkellä vain kerran viikossa, sekin aerobista. Nukun yössä keskimäärin kahdeksan tuntia, joten sekin puoli pitäisi olla ok.



Ja mikä on nyt sitten lopputulos? Se, että ekalla viikolla putosi noin pari kiloa, jonka jälkeen paino on pysynyt tasan samassa kolme viikkoa. Mitään ei tunnu tapahtuvan. Miksi ei? Mitä mun pitää tehdä, että saan tämän elopainon vähenemään?



Liikuntaa ajattelin lisätä nyt niin, että aerobista tulisi ainakin se pari kertaa viikossa. Lisäksi eilen kävin ostamassa kahvakuulan, jonka kanssa aion nyt treenata kotona (montako kertaa viikossa olisi ok?). Ruokavaliolle varmaan pitää tehdä jotain, mutta mitä?



Ohessa esimerkkipäivä ruuista



Aamupalana smoothie, jossa heraa, kaurahiutaleita, vehnäleseitä, soijalesitiiniä, mehukeittoa ja marjoja. Yht. 520kcal, 57,8g hh, 15,8g rasvaa, 39,7g proteiinia.



Tarvittaessa aamupäivän välipala lowcarb proteiinipatukka ja cashewpähkinöitä yht. 297 kcal, 19,1g hh, rasva 12,3g, prot. 29g.



Lounas 200-300g vihanneksia, 100g- 120 vähärasvaista lihaa, 10g oliiviöljyä. Esimerkkinä kalkkunasalaatti (ohuen ohut leikkele, jääv.salaatti, kurkku, tomaatti, öljy) 213kcal, 5,9g hh, 13g rasvaa, proteiinia 17,1g.



Iltapäivän välipalalla rasvaton maitorahka, hedelmä, 100g sokeritonta marjasosetta, cashewpähkinää/soijalesitiiniä. 353kcal, 38,2g hh, 10,1g rasvaa, 26,7g proteiinia.



Päivällinen kuten lounas, iltapala kuten välipala poislukien rasva ja hedelmä. Aamupäivän välipala tulee syötyä ehkä pari kertaa viikossa maksimissaan. Keskimäärin vuorokaudessa kaloreita 1700 (ilman aamupäivän välipalaa), hh 125,6g, r 64,7g, p 152g / 30%, 34%, 36%.



Mitään perussairauksia mulla ei pitäis olla, mutta vaikuttaako nyt siltä, että kropassa on jotain pahasti vialla kun paino ei tällä ruokavaliolla putoa? Mitä mun pitää tehdä, että paino lähtisi laskuun?



Ai niin, yhden ruokavalioon kuuluvan tankkauspäivän pidin ohjeenmukaisesti viikko sitten. Ei mitään vaikutusta.





via Pakkotoisto.com http://ift.tt/1oJ2QI2

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire