mercredi 21 mai 2014

Huomattavasti roikkuva olkapää/lapa (kuvien kera)

Ongelma:



Elikkä vaivana on jo pitemmän aikaa ollut oikean olkapään/lavan alue. Tässä ensiksi linkit kuviin, joissa vaiva näkyy:

- edestä

- takaa



Olkapäälle tapahtui jotain keilaamisen yhteydessä reilu vuosi takaperin. Mitään äkillistä ei sattunut, mutta tapahtumailtana alkoi olkavarressa tuntua lievää kuumotusta. Sen jälkeen ja tänäkin päivänä olkapään/niskan alueella on vaihtelevasti seuraavia oireita:



1. oikea olkapää ja lapa roikkuvat (ks. kuvat) huomattavasti alempana kuin vasemmalla puolen

2. olkapää tuntuu löysältä ja lonksuu selvästi sitä tunnusteltaessa

3. hermon jomotusta olkapään alueella (etuosassa, takaosassa) pitkin käsivartta sekä sormissa

4. oikealla puolen niskassa (trapeziuksessa) tuntuu tunnusteltaessa kireyttä, ja tunnustelu myös ärsyttää käsivartta pitkin kulkevaa hermoa.





Lääkärikäynnit:




Asian tiimoilta olen käynyt lääkärillä ja fysioterapeutilla. Kumpikaan ei pystynyt antamaan varmaa, selkeää syytä sille, mikä olkapäässä on vikana. Fysioterapeutti antoi normaalisti ohjeet kiertäjäkalvosin-treeniä varten ja käski myös alkaa vahvistamaan yläselän (trapeziuksen) aluetta, jotta kehittyneet lihakset vetäisivät lapaluuta takaisin oikeaan asentoon.



Koko tämän ajan olen treenannut salilla normaalisti, eikä vaiva liiemmin ole haitannut. Olen tehnyt normaalisti raskaita punnerruksia ja soutuja ilman rajoitteita. Treenin jälkeisinä päivinä ovat edellä mainitut oireet kuitenkin tuntuneet voimistuneina.

Vaiva kuitenkin on ärsyttävä, koska se on koko ajan läsnä. Kättä myös tietoisesti varoo koko ajan, koska se ei ole täysin tukevan tuntuinen. Tämä haittaa salitreeniä. Roikkuva olkapää on myös esteettisesti häiritsevä, ja epäterveen näköinen.



Kysymys:




Osaisiko Pakkotoiston väki arvioida, mikä tuon olkapään/lavan roikkumisen aiheuttaa? Onko keilauksen yhteydessä kenties revennyt jtn, tai olisiko siitä voinut aiheutua jokin hermopinne? Teen kuntouttavia liikkeitä, ja uskon että yläselän ja kiertäjien vahvistus voi palauttaa lavan ja olkapään oikeaan asentoon. Uskon roikkumisen kuitenkin olevan oire. Mikä lienee se oireiden aiheuttaja?



Kiitos mahdollisista vastauksista.





via Pakkotoisto.com http://ift.tt/1gPlHP4

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire