dimanche 20 juillet 2014

Paniikkihäiriö/Lihas ja selkärangan ongelmat

Moro pakkis! Nyt tarvittais asiantuntemusta/positiivista palautetta/motivoivaa puhetta kaikki yhdessä.



Eli juttuni on tämä kokonaisuudessaan. Jäin aikoinaan työttömäksi paskan tilanteen vuoksi, josta vaimottomana alkoi tietenkin dataus salin ohella... Saatoin olla 12h päivässä koneella yötä myöten samassa asennossa.. Tätä jatkui siihen asti kunnes 4kk nukkumaan mentäessä aina kun oli menossa unten mailla niin tavallaan "heilahti" maailma ja säikähdin ylös. Yhtäkkiä alkoivat kädet puutumaan ja pelkäsin sydänkohtausta. Päivystykseen mars->diagnosoitiin paniikkikohtaukseksi-->kävin yksityisellä kardiologilla, joka totesi että sydän on rakeenteellisesti terve, eikä aihetta lisätutkimuksille.



Kuitenkin tuosta kauheasta kohtauksesta alkaen paniikkihäiriö jäi päälle ja aloin pelkäämään pienintäkin kipua rinnan alueella. Salilla kuitenkin kävin hyvän kaverin mukana siihen asti että sain elämäni ensimmäisen ponnistuspäänsäryn kyykkysarjaa tehdessä. Siihen lopahti koko 3vuotta kestänyt rakas harrastus kuin salamaniskusta. Sen jälkeen pietin 2,5kk totaalisen tauon salilta, koska en edes uskaltanut mennä sinne, koska pelkäsin jotain verisuonen puhkeamista aivoista/sydänkohtausta. Perseestä oli elämä silloin. Mentiin aivan pohjalla. Sittemmin löysin tyttöystävän, joka on ollut tuki ja turva tässä asiassa. Vaihtoi jopa salia, että voi olla henkinen tuki kun treenaan=) Varovaisesti siis aloitin salilla käynnin uudestaan n. 1kk sitten



Olen ehkä hiukan parantunut kohtauksista, eivät ahdista niin pahasti enään mutta tässä on nyt taustalla toinen asia mikä pitäisi korjata jos haluan kokonaan parantua paniikkihäiriöstä, nimittäin selänongelmat. Selässä tuntuu monesti lapojen kohdalla kipupiikki, mikä säteilee voimakkaasti ylärinnan alueelle vasemmalle puolelle kehoa. Vasempaa kylkeen sattuu monesti hengittäessä tai muuten vaan, joka säteitee vasemman rinnan alle ikäänkuin kiristäen lihasta (sattuu muuten perkeleesti). Vasen olkapääni on todella kipeä venytyksiä tehdessä. Salilla sen huomaa vaikkapa tehdessä hauiskääntöä taljassa. Alkaa molemmille puolille nuihin etuolkapäihin sattumaan. Niskanalue on todella jumissa ja kiristää niskaa todella usein.. Onko nämä kaikki kivut ihan vain perkeleen lukossa olevat lihakset? hermopinteistä johtuvaa? Selästä johtuvia? Mainittakoon tosiaan että minulla on skolioosi. 2v sitten armeijassa meni vielä pahemmaksi reppua kantaessa ja saan usein kipupiikkeja myös alaselkään lantion alueelle. Olen käynyt myös fysiolla aukaisemassa lukkoja, mutta mitään varsinaista apua en ole saanut. Hierojalla kävin 1kk sitten pari kertaa, joka aukaisi hyvin paikat silloin mutta ei näköjään enään auta. Missä kannattaisi käydä/aloittaa tämän asian selvittely? Venyttelen myös nykyään koko kehon läpi kunnolla joka päivä, mutta tuntuu että sekään ei auta.



Jos nyt joku jakso lukeä tämän epämääräsen jutun läpi ja vielä jaksais auttaa minua niin olisin todella kiitollinen! En osannut oikein sanoa mihin alueelle tää olis pitäny laittaa, joten selän puolesta nakkasin tänne.. ylläpito voi varmaan sitten siirtää sinne minne tämä oikeasti kuuluu=) Kiitos!





via Pakkotoisto.com http://ift.tt/1mum3Xp

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire