mercredi 23 juillet 2014

Tuloksien parantaminen jokaisessa liikunnan osa-alueessa

Hei! Olen tässä tuloksien puolesta junnannut pidemmän aikaa paikallaan ja nyt, kun aikaa harrastaa alkaa taas olemaan (enemmän kuin tarpeeksi) ajattelin ottaa asian pöydälle.



Voisin lisätä tähän omat tietoni/tulokseni, mutta alustavasti pärjätään varmaan ilman. Ajatuksena kuitenkin on, että saisin treenattua jokaista liikunnallista osa-aluetta ja parantaa niissä tavoite lukemiin.



Ongelmana kuitenkin on se, että parantaessa toista ominaisuutta syödään tehoa toiselta. Esimerkkeinä liikuntaan liittyvistä tavoitteista; Kestävyyskunto, voima, räjähtävyys/nopeus, lihasmassa ja liikkuvuus. Haettaessa lihasmassaa lisää syö se suorituskykyä kestävyyskunnossa ja räjähtävyydessä, samoin kestävyyskunnon treenaaminen (aerobinen liikunta) haittaa taas lihasmassan keräämistä. Jossain spekuloitiin venyttelyn ja venyvyyden harjoittelun negatiivista vaikutusta räjähtävyyteen ja voimaan.

Voimatreeni ja lihaskestävyyden treenaaminen (esim. penkki maksimi vs maksimi punnerrukset minuutissa) ovat kaksi täysin eri liikuntamuotoa.



Haen siis ajatuksia siitä onko käytännössä turhaa yrittää treenata kaikkea samaa aikaa ja jos ei ole niin kannattaako harkita jotain crossfitin tapaista treeniä vai treenata osa-alueita erikseen eri päivillä?



Jossain vaiheessa voin ottaa vaikka ohjelman vastaan, mutta haluaisin kuulla keskustelua ja kokemuksia asiasta. Oletuksena tuloksia tietenkin tulee, kun on aikaa ja jaksaa uhrautua asialle tosissaan, mutta lähtökohtana tulisi olla oikeanlainen treeni.



Pahoittelut, jos tuntuu turhalta threadilta, mutta en halunnut viestini häviävän ensimmäisen vastauksen taakse. Halutessanne tai tarvittaessa voin laittaa omia tuloksia/tavotteita yms. tähän ja kiitän pohdintaan osallistuneita !





via Pakkotoisto.com http://ift.tt/1ocZLP1

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire