mercredi 17 décembre 2014

5 päivää miinuksella, 2 päivää plussalla, tuloksenaa jäätävä kunto?

Heipä hei,



Lueskelin tässä Akseli Piilolan ohjeita syklisestä dieetistä, joka toimii niin, että viikosta 5 päivää ollaan miinuskaloreilla ja 2 päivää plussalla. Näin olisi tarkoitus saada lisää lihasta samaan aikaan, kuin rasva palaa. Itse olen 24 vuotias nainen mitoin 60-62/163. Salitaustaa on takana nelisen vuotta ja niistä pari viimeistä suhteellisen kovaa treeniä. Nyt kuitenkin olen vuoden viettänyt maailmalla ja liikunta on ollut todella vähäistä. Samoin syöty on mitä mieleen tulee. Kunto on siis tämän vuoden aikana laskenut melkoisesti ja varmasti lihasmassa vähentynyt. Paino ei ole juurikaan liikkunut, mutta kroppa on menettänyt aiemman kiinteytensä, jos asian näin kauniisti muotoilee :D. Nyt olisi siis tarve saada kunnon startti treeneille ja kroppa lähemmäs sitä kiinteää ulkomuotoa.



Joskus olen tehnyt sen virheen, että dieettasin liian alhaisilla kaloreilla, jolloin aineenvaihdunta meni aivan jumiin ja seurauksena oli kamala nälkävelka, jonka takia suhtautuminen ruokaan keikahti kallelleen ja paino nousi. Lisäksi lihaksista lähti aivan liikaa täytettä. Nyt olisi siis tarkoitus tehdä homma fiksummin, eli syödä tarpeeksi laadukasta sapuskaa ja muokata kroppaa sitä kautta hitaammin ja toivottavasti pysyvämmin.



Tuo piilolan suositus menisi minun kokoiselleni siis näin: kalorit keskimäärin 2000kcal/päivä ja se toteutetaan niin, että viitenä päivänä syödään 1600kcal ja 2 päivänä 3000 kcal. Makrot jaukautuvat seuraavasti:



Miinuspäivät (1600kcal):

Treenipäivän makrot (n.): 150g proteiinia, 150g hiilaria, 45g rasvaa

Lepopäivän makrot (n.): 150g proteiinia, 90g hiilaria, 70g rasvaa

Plussapäivät (3000kcal):

Plussapäivän makrot (n.): 150g proteiinia, 300g hiilaria, 130g rasvaa





Tässä Piilolan listaamat käytännön hyödyt:



  • Dieetillä oleminen on monesti sosiaalisesti (ja muutenkin) haastavaa. Mikrosyklittäminen mahdollistaa sen, että

    voidaan syödä välillä hieman enemmän.

  • Voidaan kasvattaa samaan aikaan lihasta, ja polttaa rasvaa. (teoriassa tämä ei siis tapahtu yhtäaikaisesti, ainoastaan niin

    lyhyellä aikavälillä, että se saa aikaan vaikutelman yhtäaikaisuudesta)

  • Voidaan olla ympräri vuoden tiukassa kunnossa, koska ei tarvita erikseen kuukausien bulkkeja.

  • Vältellään säästöliekkiä manipuloimalla leptiiniarvoja.






Mitä mieltä olette tälläisestä systeemmistä, voisiko toimia? Itseä tämä houkuttelee muun muassa siksi, että nuo runsaamman syömisen päivät ovat päälle rentoja ja silloin voi ottaa vaikka saunaoluen ja jotain muuta hyvää. Luulisin tämän olevan kevyempää päälle, kuin pelkkä dieetti.



Toinen juttu on nuo kalorit, 2000 keskimäärin. Miltä kuulostaa? Ajattelin, että ensimmäisen kuukauden menen tuolla ja sitten katson miltä kroppa ja fiilikset näyttävät, tarvitseeko vähentää. Tavoite ei ole siis kiireellä saada läskiä pois, vaan pikku hiljaa edetä kohti lihaksikkaampaa ja kiinteämpää kroppaa ja samalla tehdä terveellisestä syömisestä ja herkuttelusta osa toimivaa arkea.



Treeniä tulee salilla noin 4 kertaa viikossa. Päälle lisäksi kehonhuoltoa ja ehkä jokunen lenkki. Koitan kuitenkin pitää aerobisen liikunnan melko pienenä, sillä kokemuksen mukaan se nostaa mulla nälkää kamalasti.



Tulipa kamala maratoni, eli kiitos jos jaksoit lukea :D



Ja edit, oli taas liian nopeat sormet ja heti otsikossa kirjoitusvirhe :(





5 päivää miinuksella, 2 päivää plussalla, tuloksenaa jäätävä kunto?

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire