jeudi 18 décembre 2014

Strong Lifts, progressio ja tekniikan tärkeys

MORO!



Tekstiä tulee semipaljon, jos joku viitsii lukea ja ottaa kantaa, olis kiva saada vähän keskustelua.



Pohjustusta:

Täällä olis nyt aloitteleva salijonne, ikää 25v, paino ~84kg, pituus 182cm. Salikokemusta ennen tätä uusinta pyrähdystä (reilu pari kuukautta nyt säännöllisesti ohjelman mukaan) ei käytännössä ole, juoksua harrastelin vuosi sitten (silloinkin sohvalta aloittaneena) jotain kuukausia, mutta rikoin nilkkani melko pahoin ja pääsin urheilun makuun uusiks nyt sit syyskuussa. Nuorempana +10v sitte pelasin vielä jääkiekkoa, yläasteella urheilu vaihtui musiikkin ja sen koommin en oo bussia pidemälle juossut.



Asiaan:

Eli oon tehnyt nyt Strong liftsiä ohjelman mukaisesti joka kerta 2,5kg painoja lisäämällä, säännöllisesti lokakuun alusta. Aloitin ihan nollasta, ja aloitin ohjelmankin pelkällä tangolla joka lajissa (no, paitsi mave tais olla 40kg), nyt luvut näyttää siis tältä:

Kyykky: 70kg

Mave: 85kg

Penkki: 62.5kg

OHP: 35kg

Kulmasoutu: 50kg

Ja näissä luvuissa on nyt osassa tullut seinä vastaan. SL:n periaateahan on tämä: mikäli sarja menee loppuun, nostetaan 2,5kg painoja, mikäli tulee fail, pidetään samassa. Kysymys on lähinnä se, että mikä lasketaan failureksi? Onko formin rikkoutuminen failure, vaikka painon jaksaa kiskoa loppuun asti?

Olen kulmasoudussa ja kyykyssä laskenut jo painoja, kun oon huomannu että tekniikka on päin vittua, mutta lähinnä pohdituttaa tuo kyykyn progressio, ja että kuinka paljon jarrutan sitä, tekniikkaa hioessani. Nyt eilen esimerkiksi oli kyykyssä 72,5kg, ja sarjoissa 3, 4 ja 5 vähintään viimeinen (viidennessä melkeinpä kolme viimistä puskua) painui selkä alas päin niin paljon että rupesi jo hieman pelottamaan. Käytännössä kysehän on siis keskivartalon voiman puutteesta, pitäisikö tätä siis harjoittaa muilla liikkeillä, vai pitää vain painoja alhaalla niin kauan että tulee 5x5 _puhdasta_ suoritusta?





Strong Lifts, progressio ja tekniikan tärkeys

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire