mardi 30 décembre 2014

Jäsenkorjaajaksi opiskelu, muut vastaavat mukaanlukien.

Elikkäs tämä aihe tuli mieleen siitä, kun aloitan n. 2,5 Viikon päästä opiskelemaan Jäsenkorjaajan tutkintoa. Sitähän ei ammattioppilaitoksissa yms. opeteta lainkaan.



Mutta itse aiheeseen ja kysymykseen. Mitenkäs te muut, jotka olette olleet työttöminä syystä tai toisesta ja ajatellut opiskella esim. Hierojaksi, Jäsenkorjaajaksi tai vastaavaksi. Niin miten olette asian saaneet rahoitettua? Eli opiskelun ja elämisen noin yleensä.



Oma tilanne on se, että olen ollut vuoden sairaslomalla ja ortopedian erikoislääkärin lausunnon mukaan en voi entistä työtäni enää tehdä. Joten lopetin sen viime Heinäkuussa oltuani reilu ½ vuotta sairaslomalla... Eli sairaspäivärahoilla eleltiin. Ne kuitenkin loppui 30.11.2014 koska enimmäisaika täyttyi ja hain sossusta toimeentulotukea, jossa vedottiin että et saa pennin hyrrää koska tulot katsotaan joulukuun tuloiksi, vaikka maksoin marraskuun laskut sillä. Noh, Kelasta hain Kuntoutustukea opiskeluja varten, tuli hylkäys perusteella että pitää hakea Eläkevakuutusyhtiö Ilmariselta Kuntoutustuki.



Hain Ilmariselta, josta sain ennakkopäätöksen tyyliin "Vaihda alaa niin mietitään, koska tuo ei ole ammattikoulutusta", valitin päätöksestä että suunnitelma on jo selvä ja haluan tehdä sitä, sekä työllistyminen alalle on hyvää esimerkiksi Yksityisenä elinkeinoharjoittajana. Tuli hylkäävä päätös. Kiva juttu, olen siis koko joulukuun ollut 0 euron budjetilla ja jatkostakaan ole mitään tietoa. Liitolta hain päivärahaa johon ei pitäisi olla esteitä, mutta sekin on käsittelyssä tällä hetkellä.



TE Toimisto alkoi kaupanpäälle juputtamaan "Mitä jos kuntoutustuki hylätään? Mitäs meinasit sitten tehdä?" tuumasin että "No eikös se oo jo päivänselvää, että menen sinne koulutukseen ja opiskelen uuden ammatin?"... Siitä sitten alettiin selittämään että "No jos se hylätään niin pitäisi varata meidän kuntoutusneuvojalle aika ja miettiä uusi suunnitelma mitä meinaat jatkossa tehdä", sanoin siihenkin että "Mulla on edelleen se suunnitelma, ja alotan sen koulutuksen, piste." Jotenkin ei tuntunut menevän asia jakeluun että ihmisellä on omat halut ja suunnitelmat jo, joita ei muuteta. En tiedä mikä siinä nyt on niin vaikeaa ymmärtää vai eikö sitä vaan haluta ymmärtää. Mun mielestä aika päivänselvä asia että tarvitsen elämiseen päivärahaa ja se riittää... En pyydä mitään muuta, maksan koulutuksen vaikka sillä.



Joten vinkkejä, tietoa, mitä vaan, kaikilta jotka opiskellut kyseisiä aloja, joita ei opeteta ammattikoulussa ja katsota kuntoutustuen tms. piiriin. Niin millä olette eläneet (päivärahat jne systeemit), ja miten rahoittaneet koulutuksen?





Jäsenkorjaajaksi opiskelu, muut vastaavat mukaanlukien.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire