mercredi 20 août 2014

Kasvisruoka: Mistä raaka-aineista täydellinen aminohappokoostumus?

Hei. Tiedän, mikä on täydellinen aminohappokoostumus ja mitkä ruoka-aineet itsessään sisältävät sellaisen. Vaikka en ole kasvissyöjä, haluan silloin tällöin syödä pelkkiä kasvisruokia.



Kysymys kuuluukin, mitä ruoka-aineita (kasvisperäisiä) yhdistelemällä saa kokoon aterialla täydellisen aminohappokoostumuksen. Olen kuullut esimerkiksi, että riisi ja pavut täydentäisivät toistensa vajaita aminohappoprofiileita. Lisäksi haluaisin tietää, minkälaisessa suhteessa eri ruoka-aineiden määrien tulisi olla per ateria.



Toivon, ettei kukaan vastaa nyt, että ottaa vähän maitoa aterialla, koska siinä on täydellinen aminohappoprofiili. Tai jos vastaa, haluaisin jatkopohdiskella: Miten täydellisen ja epätäydellisen aminohappolähteen yhdistelmän aminohappoja tulisi laskea? Useinhan (aina netissä etsiessäni) törmää ajatukseen, että täydellisiä aminohappoja silloin tällöin nauttimalla homma olisi ok. Mutta jos esimerkiksi kaurahiutaleista puuttuu tiettyä aminohappoa X ja jos kaurahiutaleissa on runsaasti aminohappoa Y, niin sekoittamalla maitoa, joissa on noita molempia, sekaan, suhdeluku X:n ja Y:n välillä pysyy edelleen vääristyneenä. Miksei tämä muka olisi ongelma?



Ihmettelen siis paitsi a) mitkä ruoka-aineet täydentävät toisiaan, myös b) sitä, miksi ajatellaan, että jokin täydellinen proteiininlähde pelastaa koko kasvisruokavalion. Miten ihmeessä muka esimerkiksi litra maitoa voisi 30:llä proteiinigrammallaan korjata aminohappokoostumuksen koko päivän osalta, mikäli muiden ruokien aminohappokoostumuksesta puuttuu tyystin tietyt välttämättömät aminohapot. Kai erilaisten aminohappojen suhteellisilla osuuksilla on jokin jakauma, jonka vallitessa kroppa pelaa kunnolla?



Selittäkää tyhmälle. Olen jo vuosia ihmetellyt. :face: :)





via Pakkotoisto.com http://ift.tt/1pKqJP1

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire